Mandekogebogen

Håndmad/smørrebrød: Brisling Puttanesca

Smagfuld udfordrer til sildemaden.

I forbindelse med mit samarbejde med Grøndals har jeg designet en række nye håndmadder, som kan bringe en ny spiller på banen, når der skal holde julefrokost og påskefrokost.

Denne gang har jeg fortolket på den klassiske, italienske spaghettisauce, Puttanesca.

Det er blevet til en håndmad, der er bygget op på et skive smørstegt surdejsbrød - ovenpå lægges et lag oliventapenade efterfulgt af brislinger i lage toppet med friske tomater og basilikum.

Afsluttet med friterede kapers.

En fantastisk smagfuld og simpel håndmad, som kan sparke til den gængse sildemad med nye smage og en brisling, som ikke er nær så ‘fisket’ som sild.

Fang opskriften herunder:

ANNONCE
Udskriv opskriften

Håndmad/smørrebrød: Brisling Puttanesca

Italiensk smørrebrød?

2 portioner 15 minutter
Forberedelse: 5 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 10 minutter
Ca. 200 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 2 stk franskbrød, surdejsbrød el. landbrød, skiver
  • 3 spsk. smør
  • 1 stk grøndals brislinger i lage
  • 4 stk cherrytomater
  • 1 håndfuld frisk basilikum
  • 10 stk kalamata-oliven, udstenede
  • 1 spsk. kapers

Fremgangsmåde

  1. Smelt smørret på panden og steg brødet på begge sider, indtil det er gyldent.
  2. Hak dine oliven helt fint til nærmest en paste - kalamata-oliven er så smagfulde, at du ikke behøver at gøre med ved tapanaden. Varm lidt olie op på en pande ved høj varme og smid dine kapers på i nogle minutter, indtil de begynder at poppe. Hæld dem på fedtsugende papir, så bliver de sprøde, når de køler af.
  3. Smør det på brødet og læg 3-4 brislinger på hver mad. Hak tomat og basilikum fint til en slags relish og læg det ovenpå - top med friterede kapers.
Del

Seneste nyt

Annonce