Aftensmad

Pad Krapow

Thailandsk lyn-klassiker!

Rasmus Krarup Jensen
Af Rasmus Krarup Jensen 25. august 2021

Pad Krapow eller med sin originale navn, Phat kaphrao, er en af de mest klassiske stir-fry-retter i det thailandske køkken.

Og man forstår godt, hvorfor den er populær – den tager ligeså kort tid at tilberede, som det tager at få risene kogt til tilbehøret!

Pad Krapow kan både laves med kyllingekød, kyllingefars og svinefars – jeg har i denne opskrift valgt at bruge svinefars, men det er op til dig.

Det er en klassisk thailandsk aftensmad eller frokost med lynstegt kød og grøntsager – de læner sig lidt af det kinesiske køkken med stirfry-teknikken, hvor man ved høj varme steger ingredienser hurtigt og effektivt.

Den helt autentiske smagsoplevelse får du, hvis du sørger for at finde thai-basilikum og thailandske chilier – men retten bliver ikke dårligere af 'bare' at bruge klassisk rød chili og en god, aromatisk klassisk basilikum. 

Retten laves blot ved at sætte vand over til dine ris – de skal ofte koges i 10-15 minutter – hvorefter du kan nå at snitte, svitse, brune og sautere fyldet klar til risene i mellemtiden!

Hvis man skal have lidt mere fylde til retten, bliver den også ofte serveret sammen med et spejlet sprødt æg. 

Det er en opskrift, som i sin oprindelige form skal være ret spicy – men du kan som så mange andre autentiske asiatiske retter justere efter behov. Så længe man har chilismagen, så kan man selv finjustere på styrken. 

Fang min udgave af Pad Krapow herunder – nem, billig og hurtig asiatisk aftensmad!

Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.

Opskrift

Arbejdstid 2 min
Tilberedningstid 8 min
Antal 2 pers.

Ingredienser

Svinefars (eller kylling) 250 gram
Thailandsk chili (eller alm. rød chili) 1 stk
Hvidløg 4 fed
Brun farin 1 spsk.
Soyasauce 4 spsk.
Fishsauce 1 tsk
Thai-basilikum (eller alm. basilikum) 1 håndfuld
Ris 2 dl

Fremgangsmåde