Mandekogebogen

Æggekage: På pande og i ovn

Luftig nem og lækker æggekage til travl hverdagsmad.

6 ud af 6 stjerner

Det bliver ikke meget nemmere end en hjemmelavet æggekage, hvis du mangler en god opskrift på nem og hurtig aftensmad i en travl hverdag.

Æggekage er en lækker klassiker i det danske madunivers og en klassiker i danskernes hverdag og køkken - den er ofte en favorit i hjemmet, da den tager så kort tid at lave. 

Den er hurtig at lave, mætter mange mennesker og så kan din æggekage varieres i det uendelige 

Det er i bund og grund blot æg og lidt mælk til at danne basen til æggekagen, hvor man så selv kan lege lidt med, hvad fyldet skal være på toppen.

De klassiske former for fyld - som også er nemt og hurtigt - er lidt grønt i form af tomater, agurk og lidt finthakket purløg på toppen.

Naturligvis med en god spandfuld sprødstegt bacon for at pifte det hele lidt op. 

Du kan også vælge at putte ting i selve æggekagen, selvom det teknisk set ikke længere kan kategoriseres som en æggekage længere - så er vi mere over i det spanske køkken som en spansk tortilla. 

Det kan eksempelvis være kartofler - hvis du har rester af kolde kartofler - eller lidt revet løg eller måske lidt revet squash eller fintsnittet porrer for at pifte smagen op. Men så er vi igen lidt tættere på en tærte.

Heldigvis kan du helt selv bestemme, hvordan du vil lave din æggekage - men herunder får du min klassiske grundopskrift på en solid, velsmagende og nem æggekage. 

Hvis man er lidt træt af spejlæg eller røræg, så er æggekagen altså lige niveauet over - det er en af de slags dagligdagsretter, som ret nemt kan blive en favorit i køkkenet og er især en god opskrift i børnefamilier.

Man kan eventuelt spæde til med en salat eller noget godt brød - den er sund, nem og enkel. 

Ofte har du de fleste ingredienser liggende som basisvarer i køleskabet - og ellers er den velegnet til tøm køleskabet-teknikken. 

Børnevenligt og perfekt til børn og voksne på en travl hverdag. 

Fang min opskrift på en nem og lækker æggekage herunder:

ANNONCE
Udskriv opskriften

Æggekage: På pande og i ovn

Nemt og hurtigt!

2 portioner 20 minutter
Forberedelse: 5 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 15 minutter
Ca. 350 kcal pr. portion

Ingredienser

 • 6 stk æg
 • 1 dl mælk el. fløde
 • 0,6 tsk fint salt
 • 1 tsk friskkværnet peber
 • 1 tsk eventuelt krydderi til ekstra smag (røget paprika, kan undlades)
 • ½ stk agurk
 • 3 stk tomater
 • 8 stk bacon, skiver
 • 2 spsk. purløg, finthakket

Fremgangsmåde

 1. Hak det grønne, så det er klar til servering. Steg også dit bacon sprødt i ovn eller på pande, så det er klar til anretning. Pisk æggene sammen til en ensformig masse med gaffel eller piskeris og pisk mælk eller fløde i, indtil du har en lind masse. Tilsæt salt, peber og eventuelt krydderier.
 2. På panden: Smid en gavmild klat smør på panden og lad det bruse op ved middelhøjvarme - når det bruser op, hælder du æggemassen på og skruer med det samme ned på lavt blus. Læg enten stanniol eller låg på panden og lad det stege og dampe færdigt i ca. 12-15 minutter - den er færdig, når massen har sat sig. Den lave varme gør, at den ikke brænder på, men langsomt dampsteger færdigt til en cremet æggekage. Server til sidst med grønt og bacon.
 3. I ovnen: Forvarm ovnen til 180 grader. Brus smør op på en pande ved høj varme og hæld æggemassen på. Lad det stege og sætte sig i et par minutter, hvorefter du smider den i ovnen. Smid hele panden i ovnen og lad den bage færdig i ovnen i ca. 10-15 minutter, indtil den har sat sig. Server straks med grønt og bacon.
Del

Seneste nyt

ANNONCE