Mandekogebogen

Aloo Gobi

Nem hverdagsmad fra det indiske køkken!

Det indiske køkken er et fantastisk alsidigt, spændende og velsmagende univers, hvor der findes hundredevis af forskellige, autentiske retter og diverse variationer i brugen af krydderier.

Hvis du leder efter en nem og lækker indisk opskrift på en vegetar-ret, så er Aloo Gobi vejen frem.

Det er egentlig ikke som et forsøg på at undgå kød - den smager bare så godt i sig selv!

I al sin enkelthed er det blomkål og kartofler stegt i lækre krydderier.

Den er utrolig nem at lave og tager ca. 30 minutter at få i hus. 

Herunder får du min udgave af den klassiske indiske Aloo Gobi:

ANNONCE

Aloo Gobi

Indisk vegetarklassiker!

2 portioner 0 minutter
Forberedelse: 0 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 0 minutter
Ca. 600 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 1 stk blomkålshoved
  • 500 gram kartofler
  • 1 spsk. ingefær, revet
  • 2 stk hvidløg, revet
  • 1 stk løg, finthakket
  • 2 dl hakkede tomater
  • 1 dl vand
  • ½ tsk gurkemeje, stødt
  • 1 tsk koriander, stødt
  • 1½ tsk garam masala
  • ½ tsk chili, tørret (kan undlades)
  • 1 tsk salt + peber
  • 2 spsk. olivenolie

Fremgangsmåde

  1. Skyl blomkålshovedet og findel det i små blomkålsbuketter - skræl kartoflerne og skær den i tern.
  2. Varm en gryde op med olivenolien og svits revet hvidløg og revet ingefær. Tilsæt løgene og steg dem, indtil de bliver klare i farven.
  3. Hæld kartoflerne ned i gryden. Lad dem stege i ca. 4-5 minutter.
  4. Tilsæt nu blomkålen og krydderierne og steg dem i nogle minutter - tilsæt herefter vandet og de hakkede tomater.
  5. Skru ned på middelvarme og sæt låg på - sørg dog for at røre i det fra tid til anden, så det ikke brænder på og det hele bliver blandet grundigt sammen.
  6. Smag løbende på retten og test konsistensen på kartofler og blomkål - de skal være godt møre, men stadigvæk have et lille bid. Det tager ca. 12-15 minutter.
  7. Servér rygende varmt med naan-brød!
  8. Det skal være en rimelig 'tør' ret, men hvis du ønsker mere 'sovs', så tilsæt bouillon eller prøv kokosmælk - den mere autentiske måde er at stege kartofler og blomkål møre i minimal væske.
Del

Seneste nyt