Aftensmad

Aloo Gobi

Nem hverdagsmad fra det indiske køkken!

Aloo Gobi
Aloo Gobi
Rasmus Krarup Jensen
Af Rasmus Krarup Jensen 20. august 2020

Hvis du leder efter en velsmagende, nem og lækker opskrift på vegetarisk aftensmad, så går du ikke galt i byen med en Aloo Gobi.

Aloo gobi er en vegetarisk klassiker med blomkål og kartofler, som bliver tilberedt og krydret med varme krydderier.

Den indiske vegetarret er fyldt med smag og er ret mættende – så du behøver slet ikke hverken kød eller andet tilbehør.

Men et godt stykke naan-brød eller lignende klæder dog opskriften! Og så kan du sagtens servere det sammen med ris eller andet godt. 

Det indiske køkken er et fantastisk alsidigt, spændende og velsmagende univers, hvor der findes hundredevis af forskellige, autentiske retter og diverse variationer i brugen af krydderier.

Hvis du leder efter en nem og lækker indisk opskrift på en vegetar-ret, så er Aloo Gobi vejen frem.

Det er egentlig ikke som et forsøg på at undgå kød – den smager bare så godt i sig selv!

I al sin enkelthed er det blomkål og kartofler stegt i lækre krydderier.

Kartoflerne skal være møre og cremede, mens blomkålen godt må have et bid.

Du kan selv vælge, hvor stærk du vil have din Aloo Gobi – og du kan også helt undlade chili i min opskrift. 

Den er utrolig nem at lave og tager ca. 30 minutter at få i hus. 

Herunder får du min udgave af den klassiske indiske Aloo Gobi:

 

 

Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.

Opskrift

Antal 2 pers.

Ingredienser

Blomkålshoved 1 stk
Kartofler 500 gram
Ingefær, revet 1 spsk.
Hvidløg, revet 2 stk
Løg, finthakket 1 stk
Hakkede tomater 2 dl
Vand 1 dl
Gurkemeje, stødt 0.50 tsk
Koriander, stødt 1 tsk
Garam Masala 1.50 tsk
Chili, tørret (kan undlades) 0.50 tsk
Salt + peber 1 tsk
Olivenolie 2 spsk.

Fremgangsmåde