Mandekogebogen

Aloo Parathas

Fyldte indiske fladbrød!

Indiske fladbrød smager fantastisk og er en meget alsidig opskrift, der kan bruges til snack og tilbehør til mange indiske retter - men har du nogensinde prøvet fyldte, indiske fladbrød?

Det er genial opskrift eller teknik, som går under navnet Aloo Parathas, hvor man fylder hjemmebagte fladbrød med en krydret kartoffelmos vendt i friske urter.

Nemt, enkelt og utrolig velsmagende. 

Man laver en simpel dej til fladbrød, som hverken skal hæve eller ælte i lang tid, og så kan man forberede fyldet før tid - men du kan også vælge at lave det hele i forlængelse af hinanden og sammenlagt tager opskriften under 30 minutter.

Fyldet består af kogte kartofler, man moser let til en grødet masse, hvorefter man vender lidt sauterede løg, hvidløg og ingefær i blandingen sammen med en omgang garam masala.

Til sidst vendes kartoffelfyldet med masser af friskhakkede urter - du kan enten vælge at bruge persille eller koriander. 

Foruden at være en velsmagende snack, forret og appetizer (denne opskrift giver også nok mad til aftensmad for to personer!), så er det en opskrift, som er vegansk.

Fang min opskrift på Aloo Parathas herunder: 

ANNONCE
Fordel fyldet på halvdelen af din fladbrød-cirkel, men efterlad et par centimeter til samlingen. - Aloo Parathas Fordel fyldet på halvdelen af din fladbrød-cirkel, men efterlad et par centimeter til samlingen.
Fold sammen og klem kanterne grundigt sammen. - Aloo Parathas Fold sammen og klem kanterne grundigt sammen.
Steges på en tør pande, indtil de er gyldne og sprøde. - Aloo Parathas Steges på en tør pande, indtil de er gyldne og sprøde.
Aloo Parathas
Udskriv opskriften

Aloo Parathas

Fyldte indiske fladbrød!

4 portioner 30 minutter
Forberedelse: 20 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 10 minutter
Ca. 800 kcal pr. portion

Ingredienser

Fyld
 • 400 gram kartofler
 • 1 stk løg
 • 2 fed hvidløg
 • 1 spsk. ingefær, revet
 • 1 spsk. garam masala
 • 2 tsk citronsaft, kan undlades
 • 1 håndfuld persille eller koriander
 • ½ tsk salt + peber

Dej
 • 300 gram hvedemel
 • 1½ dl vand
 • 2 spsk. olie (olivenolie, rapsolie, solsikkeolie, vindruekerneolie, etc.
 • ½ tsk fint salt

Fremgangsmåde

 1. Skræl kartoflerne og skær dem i små tern - læg dem i en lille gryde med vand og kog dem i letsaltet vand i ca. 10-12 minutter, indtil de er møre. Stil dem straks til afkøling.
 2. Mens kartoflerne koger, blander du hvedemel med salt og hælder herefter din olie i og rører det ud i melet - tilsæt herefter vandet og ælt det sammen til en sammenhængende, spændstig dej, der ikke smuldrer. Hvis den er tør, så spæd til med en teskefuld vand af gangen. Stil den til side.
 3. Snit løg og hvidløg fint og svits det på en pande i lidt olie. Tilsæt revet hvidløg og afslut med garam masala - lad det svitse et par minutter og hæld det så herefter ned til kartoflerne som køler af. Mos det sammen - eventuelt med lidt olivenolie for mere cremethed.
 4. Hak din persille eller koriander og vend det i kartoffelmassen - smag til med salt og peber og citronsaft.
 5. Fordel dejen i 4 lige store portioner - rul dem ud til en tynd cirkel, som har en diameter på ca. 12-14 centimeter (så passer størrelsen ofte med, at du kan have to Aloo Parathas på panden ad gangen på en normal størrelse pande).
 6. Fordel fyldet på halvdelen af hver cirkel, men lad ca. 1-2 centimeter være fri ude i kanten - fugt kanten med lidt vand og fold dejen indover fyldet, så du laver en halvmåne. Klem siden grundigt sammen. Se billeder længere oppe.
 7. Varm en tør pande op til middelhøj varme og steg dem skiftevis på begge sider i 4-5 minutter, indtil dejen er tilberedt og brødet har fået en mørk farve.
Del

Seneste nyt

Annonce