Aftensmad

Aloo Parathas

Fyldte indiske fladbrød!

Aloo Parathas
Aloo Parathas
Rasmus Krarup Jensen
Af Rasmus Krarup Jensen 3. april 2023

Indiske fladbrød smager fantastisk og er en meget alsidig opskrift, der kan bruges til snack og tilbehør til mange indiske retter – men har du nogensinde prøvet fyldte, indiske fladbrød?

Det er genial opskrift eller teknik, som går under navnet Aloo Parathas, hvor man fylder hjemmebagte fladbrød med en krydret kartoffelmos vendt i friske urter.

Nemt, enkelt og utrolig velsmagende. 

Man laver en simpel dej til fladbrød, som hverken skal hæve eller ælte i lang tid, og så kan man forberede fyldet før tid – men du kan også vælge at lave det hele i forlængelse af hinanden og sammenlagt tager opskriften under 30 minutter.

Fyldet består af kogte kartofler, man moser let til en grødet masse, hvorefter man vender lidt sauterede løg, hvidløg og ingefær i blandingen sammen med en omgang garam masala.

Til sidst vendes kartoffelfyldet med masser af friskhakkede urter – du kan enten vælge at bruge persille eller koriander. 

Foruden at være en velsmagende snack, forret og appetizer (denne opskrift giver også nok mad til aftensmad for to personer!), så er det en opskrift, som er vegansk.

Fang min opskrift på Aloo Parathas herunder: 

Fordel fyldet på halvdelen af din fladbrød-cirkel, men efterlad et par centimeter til samlingen.
Fordel fyldet på halvdelen af din fladbrød-cirkel, men efterlad et par centimeter til samlingen.

Fold sammen og klem kanterne grundigt sammen.
Fold sammen og klem kanterne grundigt sammen.

Steges på en tør pande, indtil de er gyldne og sprøde.
Steges på en tør pande, indtil de er gyldne og sprøde.

2128802 scaled

Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.

Opskrift

Arbejdstid 20 min
Tilberedningstid 10 min
Antal 4 pers.

Ingredienser

Kartofler 400 gram
Løg 1 stk
Hvidløg 2 fed
Ingefær, revet 1 spsk.
Garam Masala 1 spsk.
Citronsaft, kan undlades 2 tsk
Persille eller Koriander 1 håndfuld
Hvedemel 300 gram
Vand 1.50 dl
Salt + peber 0.50 tsk
Olie (olivenolie, rapsolie, solsikkeolie, vindruekerneolie, etc. 2 spsk.
Fint salt 0.50 tsk

Fremgangsmåde