Mandekogebogen

Amerikansk æblekage

Æbleklassikeren til de kolde vintertimer!

Æblekage findes i mange forskellige afskygninger. Man kan lave gammeldags æblekage med flødeskum, makroner og æblegrød eller man kan eksempelvis lave en 'frisk' æblegrød, hvor man blot river æblerne og vender dem med fløde og makroner.

Æblesæsonen bugner ofte af lækre æbler i haven, og de æbler som ikke bliver til æblemost eller æbletærter skal uden tvivl dedikeres til en nem og hurtig dessert i hverdagen.

En anden dejlig opskrift på æblekage er nemlig amerikansk æblekage.

Det er en rigtig klassiker, som vi tit har fået i min barndom, som meget minder om crumble-konceptet, hvor man bruger frisk frugt og laver en blanding af smør, mel og sukker, som skal svøbe sig om frugten.

Denne opskrift er desuden med brun farin, så kagen får en dejlig syrlig, sødlig og lækker smag. 

En dejlig nem og overskuelig dessert, som man aldrig slår fejl af - det er en amerikansk æblekage.

Og så skal man gerne lige sørge for at akkompagnere desserten med en god klat letpisket flødeskum.

Det tager ingen tid at forberede, meget få ingredienser men enorm stor velsmag. 

Du kan sagtens lave amerikansk æblekage hele året rundt og bruge de æbler, som du finder i supermarkedet - blot sørg for at finde nogle gode sorter med masser af syrlighed og saft og kraft.

Se opskriften herunder:

ANNONCE
Udskriv opskriften

Amerikansk æblekage

Nem og velsmagende dessert.

5 portioner 45 minutter
Forberedelse: 15 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 30 minutter
Ca. 950 kcal pr. portion

Ingredienser

Remonce
  • 125 gram brun farin
  • 125 gram hvedemel
  • 125 gram smør
  • 2 tsk kanel

Fyld
  • 20 stk æbler

Topping
  • ½ l piskefløde

Fremgangsmåde

  1. Skær æblerne i fire dele, fjern kærnehuset og skræl dem. Skær dem derefter i mindre skiver og skyl dem.
  2. Skiverne lægges i et ildfast fad. Melet, puddersukkeret, kanelen og smørret æltes sammen til en klumpet masse og bredes ud over æblerne i fadet.
  3. Kagen bage ved 170 grader i 30 minutter. Når kagen er bagt, serveres den med let pisket flødeskum.
Del

Seneste nyt