Mandekogebogen

Asiatisk svinebryst

Svinebryst med sprød svær.

Svinebryst er en fantastisk udskæring fra gris til at ovnstege - den er meget fedtmarmoreret og er derfor faktisk ret svær at stege tør, som man nemt kan komme til med eksempelvis en flæskesteg.

Og det er faktisk ret så nemt og enkelt at tilberede - herunder får du min opskrift og teknik til, hvordan du steger et svinebryst sprødt og saftigt.

Jeg har i denne opskrift kørt med asiatiske krydderier, som virkelig giver en lækker smag til kødet - og desuden bliver en sauce-base, som kan gemmes til at lave sticky sauce, dip eller lignende.

Svinebrystet bliver tilberedt med lidt væske, grøntsager og en håndfuld krydderier, som sammen er med til at give kødet aroma og velsmag.

Godt tip til sprød svær:

Ovenvarme - De sidste 5-10 minutter at stegetiden skal bruges til at give den varmluft og ovenvarme. Husk at holde godt øje, da det går stærkt!

Flere snit! - ved svinebryst er det en god idé at lægge snit på langs og på tværs af sværren, da du under den høje varme til sidst derved kan få en svær, der popper op i små lækre knasende bidder. 

Et andet godt fif er, som man altid siger, at stegen skal stå lige for at sværen bliver stegt lige - men det kan oftest være svært, da det ofte er en steg, som ikke ligefrem er snorlige efter geometrien!

Så - istedet for kan du give den fuld skrald til sidst, og hvis der så er punkter, der får for meget varme for hurtigt? Dæk det til med et stykke stanniol, så de bløde svær er de eneste, som er eksponeret.

Forestil dig det lidt ligesom på operationsbordet hos lægen - alt andet end det punkt, som skal opereres, er dækket væk!

ANNONCE
Udskriv opskriften

Stegetid på svinebryst med sprød svær

Knasende og saftig!

4 portioner 2 timer, 35 minutter
Forberedelse: 5 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 2 timer, 30 minutter
Ca. 1250 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 1½ kilo svinebryst (ribbensteg uden ben)
  • 1 spsk. groft salt
  • 1 spsk. frisk ingefær
  • 3 fed hvidløg
  • 1 stk gulerod
  • 2 stk tomater
  • 3 stk stjerneanis
  • 1 stk kanelstang
  • 3 stk nelliker
  • ½ stk rød chili (kan undlades)
  • 2 tsk forårsløg

Fremgangsmåde

  1. Start med at tage stegen ud af køleskabet en 30 minutter før tilberedning. Dyp den grundigt med køkkenrulle, så sværen er tør.
  2. Den er ofte snittet fra slagteren af, men tjek efter med en kniv og husk to vigtige ting - sværen skal være skåret helt igennem til fedtet, men IKKE helt ned til kødet. Hvis den er snittet på forhånd, så snit nu på modsatte led, så du får en masse små svær. Drys sværen grundigt med salt på begge sider - gnid saltet godt ned i mellem alle sværene.
  3. Forvarm ovnen til 160 grader. Stil stegen i et fad og ind i ovnen - tænd i mellemtiden en elkedel og kog ca. en halv liter vand op. Hæld det ved fadet, så det kun lige dækker halvdelen af kødet - det må endelig ikke ramme sværen.
  4. Tilsæt nu grøntsagerne i mindre stykker samt krydderierne.
  5. Steg den i ovnen i 2 timer og 20-30 minutter - hold øje med væsken, da den ikke må koge helt tør.
  6. De sidste 5-10 minutter sies væsken fra stegen og stegen stilles tilbage i ovnen - her gives ovenvarme og grill for at få sværen sprød. Lad den hvile i 10-15 minutter, før du skærer den ud.
Del

Seneste nyt

Annonce