Aftensmad
Asiatisk svinebryst
Svinebryst med sprød svær.
Svinebryst er en fantastisk udskæring fra gris til at ovnstege – den er meget fedtmarmoreret og er derfor faktisk ret svær at stege tør, som man nemt kan komme til med eksempelvis en flæskesteg.
Og det er faktisk ret så nemt og enkelt at tilberede – herunder får du min opskrift og teknik til, hvordan du steger et svinebryst sprødt og saftigt.
Jeg har i denne opskrift kørt med asiatiske krydderier, som virkelig giver en lækker smag til kødet – og desuden bliver en sauce-base, som kan gemmes til at lave sticky sauce, dip eller lignende.
Svinebrystet bliver tilberedt med lidt væske, grøntsager og en håndfuld krydderier, som sammen er med til at give kødet aroma og velsmag.
Godt tip til sprød svær:
Ovenvarme – De sidste 5-10 minutter at stegetiden skal bruges til at give den varmluft og ovenvarme. Husk at holde godt øje, da det går stærkt!
Flere snit! – ved svinebryst er det en god idé at lægge snit på langs og på tværs af sværren, da du under den høje varme til sidst derved kan få en svær, der popper op i små lækre knasende bidder.
Et andet godt fif er, som man altid siger, at stegen skal stå lige for at sværen bliver stegt lige – men det kan oftest være svært, da det ofte er en steg, som ikke ligefrem er snorlige efter geometrien!
Så – istedet for kan du give den fuld skrald til sidst, og hvis der så er punkter, der får for meget varme for hurtigt? Dæk det til med et stykke stanniol, så de bløde svær er de eneste, som er eksponeret.
Forestil dig det lidt ligesom på operationsbordet hos lægen – alt andet end det punkt, som skal opereres, er dækket væk!
Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.
Opskrift
Ingredienser
Svinebryst (ribbensteg uden ben)
1.50 kilo
Groft Salt
1 spsk.
Frisk ingefær
1 spsk.
Hvidløg
3 fed
Gulerod
1 stk
Tomater
2 stk
Stjerneanis
3 stk
Kanelstang
1 stk
Nelliker
3 stk
Rød chili (kan undlades)
0.50 stk
Forårsløg
2 tsk
Læs også: