Mandekogebogen

Bagt butternut squash

Spicy og lækker opskrift med butternut squash!

Butternut squash er en fantastisk spise, hvis man lige lærer, hvordan man håndterer den.

Ligesom med hokkaido eller andre græskar, så bliver de utroligt lækre, når de har fået noget tilberedning - og den bedste måde er at halvere dem og bage dem i ovnen!

Det giver en saftig, cremet smag og bringer sødmen frem.

Og en god måde at bruge det på, er ved at bage halverede butternuts med fyld!

Butternut-squashen bliver cremet, blød og saftig - og så spiser man den egentlig lidt ligesom en bagekartoffel. Man skraber kødet ud af den og spiser sammen med fyldet.

Se med herunder:

ANNONCE

Fyldt butternut squash

Spicy og lækkert!

2 portioner 5 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 45 minutter
Tilberedning: 10 minutter
Ca. 900 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 1 stk butternut squash
  • 350 gram hakket oksekød
  • 1 stk gulerod
  • 1 håndfuld grønkål, kan undlades
  • 1 stk løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1½ tsk garam masala
  • 1 dl bouillon
  • 30 gram fetaost
  • 1 stk lime, økologisk

Fremgangsmåde

  1. Halver butternut-squashen og skrab kernerne ud. Rids den på langs med en skarp kniv og pensl lidt olivenolie på overfladen.
  2. Bag den i en forvarmet ovn på 200 grader i ca. 45 minutter.
  3. Når squashen er i ovnen, snittes løg, gulerod og hvidløg fint. Svits dem på en pande med lidt olivenolie.
  4. Tilsæt kødet og brun det af. Hak grøntkålen groft og bland sammen med kødblandingen. Krydr med garam masala.
  5. Hæld en deciliter varm bouillon sammen med farsen og lad det simre lidt - tilføj hakket grønkål og lad det simre med, indtil det bliver blødt.
  6. Når squashen er færdig, tages den ud på en tallerken - fyld oksekødet i hulningen i squashen og top med friskpresset limesaft og feta!
Del

Seneste nyt