Baingan Bharta
Indisk aubergine-ret med varme krydderier.
Baingan Bharta er i al sin enkelthed en nem, sund og vegetarisk ret fra det indiske køkken, som smager himmelsk.
Der sker noget fantastisk, når man tilfører varme til aubergine, som i rå tilstand smager af absolut intet.
Denne ret er en velkendt klassiker, hvor man laver en slags mos af bagt aubergine og blander sammen med lækre grøntsager og krydderier.
Nemt, enkelt og delikat - den kan både bruges som en hovedret eller bare som en ekstra sideret til aftensmad sammen et stykke godt indisk fladbrød!
Baingan Bharta
Indisk aubergine-snack!
2 portioner
50 minutter
Forberedelse: 0 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 50 minutter
Ca. 50 kcal pr. portion
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 50 minutter
Ingredienser
- 1 stk aubergine
- 1 stk løg
- 2 fed hvidløg
- 4 stk tomater
- 1 stk grøn chili (kan undlades)
- ½ stk lime, økologisk
- 1 spsk. garam masala
- 1 håndfuld koriander, frisk
- 1 spsk. frisk ingefær
Fremgangsmåde
- Forvarm ovnen på 200 grader varmluft. Prik en masse huller i din aubergine med en gaffel og læg den på en bageplade med bagepapir.
- Bag dem i ovnen i ca. 30-35 minutter og tag den herefter du for at afkøle - når den er til at håndtere, skal du skrabe kødet ud.
- Hak kødet på et skærebræt i mindre stykker eller til en grov mos - rør sammen med en spsk. limesaft.
- Hak hvidløg og løg fint og svits på en pande i lidt olivenolie - tilføj ingefær, friske tomater i tern og grøn chili i skiver. Sautér 2-3 minutter.
- Bland auberginen i panden og tilsæt garam masala - lad det simre i nogle minutter og smag så til med salt og peber.
- Hak et bundt frisk koriander og vend i retten de sidste minutter - serveres rygende varmt til et godt indisk brød!