Mandekogebogen

Bananbrød

Bananbrød: En nem og alsidig opskrift til morgenmad, snack eller dessert

Bananbrød eller 'Banana Bread' er ikke det samme som det vi typisk kender som en banankage - men det betyder ikke, at det er en dårlig ting. 
Et banan-brød er en anelse mere brød-agtigt og godt båret af bananer, som giver en tyngde og sødme, der balanceres godt af den lille mængde fuldkornshvedemel, som tilsættes. 

Det saftige bananbrød er, ligesom banankagen, en perfekte måde at bruge overmodne bananer på, som ellers ville gå til spilde. 
Det er alsidigt, nemt at lave og kan nydes til morgenmad, som snack eller som dessert.


Bananbrødet i dets nuværende form, kan spores tilbage til den store depression i 1930'erne, hvor mange familier kæmpede for at få enderne til at mødes. Den knappe økonomi, fik folk til at finde kreative måder at bruge den mad, de havde til rådighed på. Overmodne bananer, som ofte var for bløde og mosede at spise, var en almindelig ingrediens i mange amerikanske husholdninger. Som et resultat heraf blev bananbrød en populær opskrift i amerikanske hjem.

Den første kendte opskrift på bananbrød blev offentliggjort den 18. februar 1933 i "Sydney Morning Herald" i Australien. Opskriften, som blev kaldt "Banan- og valnøddbrød", blev indsendt af en læser og blev hurtigt populær i regionen.

I dag nydes bananbrød over hele verden, og hvert land har sin egen unikke version af opskriften. I Jamaica laves bananbrød ofte med kokosmælk, og i Brasilien laves det nogle gange med kanel og honning. Og i Sydafrika laves det nogle gange med dadler.

Bananbrød er ikke helt så sødt og svampet som kagen - det kan serveres alene, med en kop kaffe eller te, men er også genialt sammen med en skefuld is til dessert.

Bananbrød kan også tilpasses med forskellige ingredienser som nødder, chokoladestykker eller tørret frugt. 
- Og hvis ikke du har fuldkornshvedemel, kan du sagtens erstatte de 70 gram i opskriften herunder, med ordinært hvedemel. Det tager lidt af brødfornemmelsen i munden - men ikke smagen.


Sådan opbevarer du bananbrødet

Placer et stykke køkkenrulle i bunden af en lufttæt beholder eller en ziplock-pose. Læg det afkølede bananbrød ovenpå, og dæk brødet med endnu et stykke køkkenrulle. Læg låg på. 

Hvor længe kan bananbrød holde sig?
Bananbrød kan holde sig i cirka fire dage ved stuetemperatur. Hvis du fryser det, kan bananbrødet holde sig i to til fire måneder.

Ja, du kan fryse bananbrød! Pak det afkølede brød stramt ind i et lag husholdningsfilm, og derefter et lag sølvpapir. Du kan også fryse hver skive individuelt, hvis du ikke har planer om at spise hele brødet på én gang. 

ANNONCE
Udskriv opskriften

Bananbrød

12 portioner 1 time, 15 minutter
Forberedelse: 15 minutter
Ventetid: 10 minutter
Tilberedning: 50 minutter
Ca. 250 kcal pr. portion

Ingredienser

 • 3 stk moden banan
 • 2 stk æg
 • 75 gram smør
 • 1 tsk bagepulver
 • 1 knsp. fint salt
 • 120 gram sukker
 • 1 tsk vaniljesukker
 • 120 gram hvedemel
 • 70 gram fuldkornshvedemel

Fremgangsmåde

 1. Forvarm ovnen til 175°C (alm ovn). Smør en lille brødform
 2. Smelt 75 gram smør i en kasserolle, lad det køle af mens du moser tre bananer med en gaffel.
 3. Rør de moste bananer samme med æg og smeltet smør, i en skål
 4. I en anden skål, eller et målebæger, blander du bagepulver, salt, sukker og vaniljesukker.
 5. Rør sukkerblandingen sammen med moste bananer, æg og smeltet smør.
 6. Tilsæt melet gradvist, og rør forsigtigt indtil dejen er glat.
 7. Hæld dejen i den forberedte brødform. Bag bananbrødet i 50-55 minutter eller indtil et tandstik i midten af brødet, ikke trækker dej med sig.
 8. Tag brødet ud af ovnen, og lad det køle af i formen i ca. 10 minutter.
 9. Fjern brødet fra formen, og lad det køle helt af på en bagerist.
 10. Server bananbrødet skåret i skiver, evt. med et lille drys flormelis eller lidt smør. God fornøjelse!
Del

Seneste nyt

Annonce