Bagværk
Banankage
Luksusopskrift på klassisk banankage.
Banankage er en evig klassiker af en opskrift, hvor man får brugt sine bananer, hvis de er ved at blive overmodne.
Og med banankager er det oftest en gylden regel, at kagen bliver bedre, jo mere moden dine bananer er.
Banankage findes i mange forskellige afskygninger, og er en kage, som deler vandene – ikke nødvendigvis i forhold til, om man kan lide den eller ej.
Mere i forhold til – skal den være sund eller ikke sund?
Banan kan jo bruges som sødemiddel til kagen – og jeg bruger det tit i hjemmelavede pandekager til min datter.
Men i min optik er en banankage snasket, usund og mere snasket!
Banan skal i banankage nemlig bruges til at give en mere cremet, saftig og lækker konsistens på kagen.
Hvis man læner sig lidt op af tilgang og opskrift på en citronmåne, så får man en svampet, snasket, saftig og smovset kage fyldt med aromatisk banan-smag.
Og med lidt få forkælelser på ingredienserne får man en nem og lækker kage, som ikke kræver særlig meget tid.
Og jeg har eksperimenteret lidt med min version af en klassisk banankage, hvor bananerne lige har fået lidt ekstra kærlighed, inden de kom i kagen.
Jeg har nemlig lavet den til en lækker, fyldig og cremet banankaramel, som lige giver et ekstra spark på smagen.
Du kan også gå helt klassisk til værks og bare tilføje bananmos – det kan opskriften også bruges til.
Hvordan kagen pyntes, er helt op til dig – du kan overtrække med chokolade, lave glasur eller chokoladeglasur.
Jeg bruger en klassisk budding-form, hvor man kan lægge små bananskiver i bunden, som sammen med lidt sukker bliver karamelliseret i bunden – og når man så vender den på hovedet efter bagning, så får man lækre, karamel-bananer på toppen!
Jeg vil også anbefale, at du kan pynte den med et par 'striber' chokolade-ganache.
Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.
Opskrift
Ingredienser
Æg
4 stk
Smør
150 gram
Sukker
200 gram
Hvedemel
250 gram
Mørk chokolade
100 gram
Bagepulver
1.50 tsk
Vaniljesukker
1 spsk.
Banan
4 stk
Brun farin eller Mørk muscovadosukker
2 spsk.
Smør
2 spsk.
Piskefløde
0.50 dl
Banan
1 stk
Rørsukker
2 tsk
Mørk chokolade, 70 %
50 gram
Piskefløde
2 spsk.
Fremgangsmåde
Læs også: