Mandekogebogen

Bearnaisesauce

En evig klassiker!

Har du mod på at lave din bearnaise selv? Så får du den perfekte opskrift herunder.

Når først man har smagt en ægte, hjemmelavet bearnaise, så er det motherfucking svært at gå tilbage til, hvad enten man gjorde før - uanset om det er pulver, dåser, pakker, flydende eller andet.

Så hvis du har lidt tålmodighed, så får du altså en på opleveren.

Se med herunder:

ANNONCE

Bearnaisesauce

Evig klassiker!

4 portioner 35 minutter
Forberedelse: 20 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 15 minutter
Ca. 300 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 2 spsk. skalotteløg
  • 4 stk hvide peberkorn
  • 2 tsk estragon, friskhakket
  • 1 tsk estragon, stilkene
  • 2 stk æggeblomme
  • 150 gram smør, smeltet
  • 2 spsk. hvidvinseddike
  • 2 spsk. vand
  • 1 tsk citronsaft
  • 1 tsk salt

Fremgangsmåde

  1. Lad hakket løg, estragonstilke, knust hvid peber, eddike og vand koge ind til ca en tredjedel af den oprindelige essens.
  2. Si væsken i en ny gryde og sæt den i et vandbad, eller på komfuret (hvis du har styr på temperatureffekten!).
  3. Smelt smørret, og lad det stå, indtil der kommer hvidligt bundfald.
  4. Separér den klarede smør fra bundfaldet og lad det køle ned til stuetemperatur.
  5. Pisk æggeblommer i essensen, indtil det hele begynder at tykne. Pas på, her kan det skille, hvis du ikke er opmærksom.
  6. Hæld den smeltede, klarede smør i lidt af gangen og pisk grundigt. Når saucen har fået den ønskede tykkelse og konsistens, tilsættes friskhakket estragon og saucen smages til med citronsaft og salt.
  7. Server straks! Konsistensen skal være lidt tyndere en mayonnaise - er dette ikke tilfældet, kan man godt justere konsistensen med lidt vand.
Del
Om forfatteren
Rasmus Krarup Jensen Rasmus Krarup Jensen

Følg på:
Instagram

"Mad handler om smag – ikke om mængden af kød på sin pizza, eller manglen af samme på en grøntsagsret. Det handler om smagsoplevelser, nydelsen af at være i det kreative køkken og ikke mindst muligheden for at udvide sin horisont af, hvad mad indebærer."

Kontakt: rkj@connery.dk

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt