Mandekogebogen

Beef and Broccoli

Hjemmelavet asiatisk takeaway-klassiker!

Beef & Broccoli er en velkendt klassiker og familieklassiker verden over på asiatiske restauranter. 

Den er nem, simpel og utrolig velsmagende - det er en opskrift, som i al sin enkelthed består af kød, brocoli og en lækker cremet sauce. Ofte serveret sammen med hvide ris.

Den har uden tvivl et velkendt nummer på takeaway-kortet hos mange restauranter - men du skal unde dig selv at prøve at den selv.

En hjemmelavet Beef and Brocoli er en nem og lækker måde at få et asiatisk måltid i hverdagen, som smager lidt som takeaway. 

Vi snakker en ret, som ikke tager mere en 15 minutter at stable på benene - og smagen sidder lige i skabet.

Du får saftige, lækre strimler af kød svøbt i en kraftig sauce sammen med broccoli, som stadigvæk har lidt bid.

Den perfekte kombi!

Fang opskriften herunder på nem aftensmad fra det asiatiske køkken:

ANNONCE
Udskriv opskriften

Beef & Broccoli - hjemmelavet takeaway på 15 minutter

Sprødt og saftigt!

2 portioner 15 minutter
Forberedelse: 5 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 10 minutter
Ca. 450 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 400 gram ribeye, flanksteak, tykstegsbøf, okseinderlår etc.
  • 1 stk broccoli
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk. ingefær, revet
  • 4 spsk. soyasauce
  • 1½ spsk. brun farin
  • 2 spsk. eddike (gerne fransk æblecidereddike)
  • 1½ tsk majsstivelse
  • 2 dl ris

Fremgangsmåde

  1. Sæt to gryder over med ca. 1 liter vand i hver og bring det i kog, mens du også finder en wok eller pande frem. Hæld en sjat olie i din wok/pande og varm op til høj varme.
  2. Mens tingene varmer op, river du løg og hvidløg - bland det i en lille skål sammen med soya, farin og eddike. Opløs majsstivelsen i ca. 1 deciliter vand og hæld det sammen med resten af marinaden. Stil det klar til senere.
  3. Skær din broccoli i små buketter (gem eventuelt stokken til en omelet senere eller rosti!) og skær helt tynde strimler/skiver af dit kød. Stil klar.
  4. Når vandet koger i begge gryder, tilsætter du en teskefuld salt i begge og smider dine broccoli-buketter i den ene og skyllede ris/risposer i den anden - lad broccolien blanchere i 2-3 minutter og tag dem herefter op på en tallerken. Risene lader du koge efter anvisningerne, ca. 10-12 minutter.
  5. Smid dine kødstrimler på en rygende varme wok og steg dem næsten færdige - tilsæt herefter marinaden og skru ned på middelvarme. Lad saucen boble op, så majsstivelsen aktiveres og hele saucen cremer kødet ind - lad det simre i nogle minutter, indtil den er tyknet.
  6. Smag saucen til med eventuelt mere salt og smid de blancherede broccoli i wokken og lad dem simre med i nogle minutter. Server herefter på toppen af nykogte hvide ris. Top eventuelt med en skefuld sesamfrø.
Del

Seneste nyt

Annonce