Beef Crunch Bowl
Sprødt og snasket!
Stirfry er et genialt koncept fra det asiatiske køkken, som kan tilberede mad på få minutter - og forvandle rester til et nyt måltid.
Hvis du også af og til har enten bøf eller steg til overs fra gårsdagens måltid, så har jeg en genial lille reste-stirfry opskrift klar!
Den går under navnet Beef Crunch Bowl - i al sin enkelthed en simpel smagfuld omgang fried rice med æg og toppet med strimler af helt sprøde stykker oksekød.
Dertil gerne lige din favorit-sauce på toppen inden servering - hvad enten vi snakker chili-mayo, teriyaki, sriracha eller noget helt fjerde.
Fang opskriften herunder:
Beef Crunch Bowl
Reste-stirfry!
2 portioner
15 minutter
Forberedelse: 5 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 10 minutter
Ca. 650 kcal pr. portion
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 10 minutter
Ingredienser
- 200 gram bøf eller oksesteg, forstegt (rester)
- 2 spsk. teriyaki-sauce
- 2 spsk. majsstivelse
- 1 tsk five spice-krydderi, kan undlades
- 3 dl hvide ris, kogte og afkølede
- 2 stk æg
- 4 stk forårsløg
- 1 tsk ingefær, revet
- 1 tsk hvidløg, revet
- 3 spsk. soyasauce
Fremgangsmåde
- Skær dit kød i ultra tynde strimler - vend dem sammen med teriyaki-sauce og five-spice-pulver og lad det marinere.
- Snit forårsløg i mundrette bider og hav klar sammen med revet hvidløg og ingefær. Varm en pande op med en gavmild sjat olie til høj varme.
- Når olien er varm, vendes majsstivelsen sammen med kødstrimlerne og smides op i den varme olie - steg dem helt sprøde i 4-6 minutter. Lad dem afdryppe på fedtsugende papir.
- Kasser olien på nær en spiseskefuld og smid ingefær, forårsløg og hvidløg op i wokken og skru ned på middelhøj varme - smid de kogte ris op i og steg dem 2-3 minutter, hvorefter du tilføjer soyasauce. Smag til med salt og peber. Slå to æg ud i risene og rør rundt, indtil de er tilberedt og blandet godt sammen med risene.
- Server i portionsskåle med fried rice, crunch beef og gerne lidt sesam og fintsnittet forårsløg på toppen - og din favorit dressing!