Aftensmad

Beef Suya: Vestafrikansk kebab

Velkendt nigeriansk streetfood-klassiker!

Beef Suya: Vestafrikansk kebab
Rasmus Krarup Jensen
Af Rasmus Krarup Jensen 14. august 2021

Grillspyd eller kebab på spyd er en klassiker i mange forskellige køkkener – og denne gang har jeg kigget i Afrikas retning på globussen. 

Mere specifikt i Vestafrika og Nigeria, hvor de har en nem og lækker streetfood-klassiker, som går under navnet Beef Suya.

I al sin enkelthed er det tynde skiver oksekød – og nogle gange kylling og får/ged – som bliver marineret i en paste, der laves på saltede peanuts og krydderier.

Nødderne giver en dyb nuance til marinaden og en cremethed, som spiller op imod de lækre krydderier.

Nemt, enkelt og hurtigt at lave. Det anbefales dog lige at marinere kødet et par timer for maksimal smag, men du kan sagtens få et godt måltid med kortvarig marinering.

De spises ofte som en snack og som de er, men traditionelt bliver de tit serveret sammen med skiver af tomat og løg. 

Kødet kan både grilles på grillen, men du kan også gøre det på en grillpande alt efter behov.

Det handler bare om at få lidt stegeflade på kødet, så du får en mør, krydret hapser til forret, sidedish eller hovedret.

Fang min udgave af Beef Suya herunder i opskriften:

Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.

Opskrift

Arbejdstid 10 min
Ventetid 120 min
Tilberedningstid 10 min
Antal 2 pers.

Ingredienser

Okseinderlår, ribeye, flanksteak etc. 300 gram
Saltede peanuts 50 gram
Paprika 3 tsk
Hvidløgspulver 1.50 tsk
Ingefær, stødt 1.50 tsk
Cayennepeber eller chiliflager 0.50 tsk
Olie (kokosolie, rapsolie, solsikkeolie, vindruekerneolie, sesamolie, etc) 2 spsk.
Fint salt 0.80 tsk

Fremgangsmåde