Mandekogebogen

Besan Chilla: Indiske kikærte-madpandekager

Nemme og lækre indiske pandekager!

Hvis du leder efter inspiration til en ny opskrift på pandekager, så skal du prøve de indiske madpandekager, som går under navnet Chilla og/eller Cheela.

Mere specifikt Besan Chilla - som er kikærtepandekager. 

Det er en nem, sund og lækker opskrift på pandekager, som man spiser, som de er - selve fyldet til pandekagerne er allerede i dejen, hvilken gør dem til hurtige, lækre snacks.

De spises både til morgenmad, på farten eller som en snack til den lille sult. 

Desuden er de glutenfri, men kikærtemelet gør alligevel, at de hænger fint sammen - og kikærterne bidrager med en god smag.

Udover kikærtemel består pandekagerne af grøntsager og krydderier efter dine ønsker - tomat, løg og koriander er lidt et must for at få en dybere smag, men ellers kan du tømme køleskabet!

Til sidst piftes dejen op med et skud gurkemeje for en farverig snack - fang opskriften herunder:

ANNONCE
Udskriv opskriften

Besan Chilla: Indiske kikærte-pandekager

Nemme, indiske pandekager!

4 portioner 25 minutter
Forberedelse: 5 minutter
Ventetid: 10 minutter
Tilberedning: 10 minutter
Ca. 200 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 100 gram kikærtemel
  • 6 stk cherrytomater
  • 1 stk løg
  • 5 gram frisk ingefær
  • 1 håndfuld frisk koriander
  • ½ tsk fint salt
  • 1 tsk gurkemeje, stødt
  • 1½ dl vand

Fremgangsmåde

  1. Hak alle grøntsagerne helt fint og hæld i en skål sammen med kikærtemelet. Tilføj fintsnittet koriander, salt og gurkemeje.
  2. Hæld nu lidt vand i ad gangen - du skal have en tyktflydende dej uden klumper, så sørg for at piske den godt sammen med et piskeris. Den skal stadigvæk kunne løbe, så du kan hælde den ud på panden. Lad den stå i 10 minutter og samle sig, mens du varmer panden op.
  3. Varm panden op til middelhøj varme og pensl let med lidt olie på panden - hæld lidt af kikærtemassen ud på panden og fordel den hurtigt enten ved at dreje panden eller med en spatel. Steg den et par minutter i alt, hvor du vender den forsigtigt halvvejs.
  4. Serveres lune eller direkte fra panden - og så smager de stadigvæk godt kolde til madpakken!
Del

Seneste nyt

Annonce