Mandekogebogen

Bhajias

Afrikanske sprøde pommes frites!

Bhajias er en østafrikansk og indisk snack, som lægger sig op af den indiske friterede snack Bhaji, som selve retten også er blevet inspireret af i sin tid - hvor man eksempelvis også friterer løg og andre grøntsager med samme teknik.

Den fås i begge lande i forskellige afskygninger og selve oprindelsen er lidt svævende - men det vigtigste er, at det smager fantastisk!

Det er i al sin enkelthed en streetfood-klassiker, som kan betegnes som afrikanske/indiske pommes frites.

Utroligt nemme at lave og tager kun ca. 10 minutter til at fylde et lille dele-kræmmerhus til 2 personer. 

Følg med herunder:

ANNONCE
Udskriv opskriften

Bhajias

Afrikanske fritter!

12 portioner 10 minutter
Forberedelse: 5 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 5 minutter
Ca. 50 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 2 stk store kartofler
  • 1 dl kikærtemel el. boghvedemel
  • 1 dl vand
  • 1 håndfuld frisk krydderurt (eks. purløg, koriander, persille)
  • ½ tsk ingefær, stødt
  • 1 tsk koriander, stødt
  • 1 tsk spidskommen, stødt
  • ½ tsk chili, tørret (kan undlades)
  • 1 tsk fint salt
  • 400 ml solsikkeolie, til stegning

Fremgangsmåde

  1. Start med at sætte olien over i en lille gryde - den skal op på middelhøj varme. Herefter skrælles kartoflerne og skære dem i aflange skiver, ligesom hvis man skal lave chips - ca. en tykkelse på max 0,5 cm. Læg dem på et stykke køkkenrulle og læg et nyt stykke over for at få den tørret grundigt.
  2. Imens blandes alle dine tørre krydderier sammen med melet - hæld derefter vand i og rør det til ensformig masse. Det skal være en tyk, tapetklister-agtig konsistens, som kan coate dine kartofler uden at glide af eller lægge for tykt et lag på - prøv dig lidt frem med mere/mindre vand alt efter, hvordan konsistensen bliver. Men 1:1 med mel og vand fungerede rigtig godt for mig.
  3. Hak de friske krydderurter - jeg brugte lidt frisk koriander og purløg - og vend i blandingen.
  4. Hæld kartoffelskiverne i dejblandingen i portioner og sørg for, at de bliver helt dækket.
  5. Når olien er varm (test eventuelt med en enkelt portion inden), løfter du enkeltvis ca. 4-5 kartofler i gryden af gangen. Steg dem ca. 2-3 minutter, hvor du vender dem af og til, indtil de er helt gyldne og sprøde. Lad dem dryppe af på lidt fedtsugende papir.
  6. Servér gerne rygende varme, men det kan holde sig sprøde i 30-60 minutter.
Del

Seneste nyt

Annonce