Aftensmad
Biang Biang Noodles
Nemme, lækre kinesiske nudler.
Af fattige kår og billige råvarer dukker der ofte uimodståelige klassikere op i verdenskøkkenet, som gennem tiden bliver forvandlet til noget, vi idag vil definere som gourmet.
Alt fra retter under krigen eller i fattige tider, hvor man bruger billige udskæringer eller alternative råvarer, er i dag blevet ikoniske klassikere.
En kinesisk klassiker, som i gamle dage blev betegnet som fattigmandskost, er de famøse Biang Biang Noodles.
En nem og lækker måde at lave hjemmelavede og tykke 'bælte-nudler' med en smagsfuld olie.
Simpelt, enkelt og utroligt smagfuldt – jeg har forsøgt mig med at lave min egen version af den, hvor man får en dyb og intens smagsolie, som svøber sig omkring de tykke, nykogte nudler.
Fang opskriften herunder:
Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.
Opskrift
Ingredienser
Hvedemel
150 gram
salt
0.50 tsk
Vand
75 gram
Solsikkeolie, til pensling
2 spsk.
Forårsløg
2 stk
Chiliflager (eller sichuan-peberkorn, hvis du har det)
1.50 tsk
Ingefær, revet
1 tsk
Hvidløg, revet
1 tsk
Solsikkeolie, til stegning
0.50 dl
Soyasauce
1 spsk.
Riseddike (e. almindelig eddike)
2 tsk
Læs også: