Biscuit Pie med kylling
Tærte og brød i en og samme ret!
Biscuit Pie er et lille sjovt eksperiment i mine opskrifter, hvor man kombinerer en gryderet med tilbehør-brødet kombineret i én ret.
Du får det saftige tærtefyld kombineret med sprødt låg.
Lidt a la hvis du kombinerer tilbehøret og hovedretten i et og samme fad!
Biscuits and gravy er en velkendt opskrift fra Sydstaterne i USA, hvor man laver en lækker brun sovs og bløde, sprøde boller eller biscuits som spises til.
Biscuits minder lidt om scones-konceptet med en smørholdig dej, som man får til at hæve med bagepulver.
I denne opskrift kombinerer jeg biscuit-delen med selve hovedretten, så det hele tilberedes på én gang.
I stedet for et klassisk låg på din tærte af eksempelvis tærtedej eller butterdej, så placerer man en masse stykker rå dej af biscuits på toppen - på den måde får man en sprød overflade samtidig med stykker af brød, der kan spises til sovsen.
Win-win!
I denne omgang har lavet en nem og lækker kyllingetærte med grøntsager, som hurtigt kan bikses sammen til aftensmad i en travl hverdag - den mætter mange og er meget familievenlig.
Da biscuit-delen heller ikke skal hæve, så tager min Biscuit Pie heller ikke særlig lang tid at lave - og du behøver hverken tilbehør eller lignende til.
Det er også en ret, du kan bruge til at vække rester af kød til live igen - hvad enten vi snakker stegt kylling, oksekød eller svinekød.
Så kan det vækkes til live i denne Pot Pie-lignende opskrift, hvor man bare genopvarmer kødet i grøntsagsstuvningen og topper det af med biscuits.
Det er lidt en slags one pot-gryderet med brød!
Følg opskriften herunder på Biscuit Pie:
Biscuit Pie med kylling
Brød og tærte i én!
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 25 minutter
Ingredienser
- 1 spsk. timian (tørret eller frisk)
Biscuits
- 1 tsk sukker
- 10 gram smør, til pensling
- 1½ dl kærnemælk eller letmælk
- 100 gram koldt smør
- 1 tsk fint salt
- 2 tsk bagepulver
- 300 gram hvedemel
Fyld
- 1 dl ærter (friske eller frosne)
- 400 gram kyllingebryst
- 2 stk gulerod
- 0,7 tsk salt
- 2 spsk. hvedemel
- 2 dl bouillon
- 1 dl hvidvin
- 1 stk løg
- 2 stk porrer
Fremgangsmåde
- Start med at varme en pande op til middelhøj varme og steg din kylling - den skal have en god, brun skorpe, så den giver god smag til resten af tærten. Når kyllingen er tilberedt, lægges denne til afkøling inden udskæring.
- Snit løg, hvidløg, gulerødder og porrer fint og svits i en gryde med lidt olivenolie ved middelhøj varme - de har 'svedt' lidt og er blevet bløde i konsistensen, hældes melet over og brunes lidt med.
- Tilsæt hvidvin og lad det bruse op og hæld herefter timian, ærter og salt i - tilsæt bouillon gradvist, mens det koger op, indtil massen tykner og cremer ind.
- Smag til med salt og lidt peber - skær herefter kyllingen ud i mindre tern eller strimler og vend i grøntsagsstuvningen. Lad det stå og trække og afkøle, mens du laver dejen.
- Bland hvedemel, bagepulver, sukker og salt sammen i en skål - tag smørret ud af køleskabet og skær i mindre tern. Smuldr det ud i melet, indtil du har en krummelignende konsistens - brug din kærnemælk eller letmælk til at samle dejen. Den skal ikke æltes, men blot samles. Rul eller klem dejen ud til en tynd, aflang rektangel - fold den ene side ind mod midten og fold den anden side indover den foldning - så får du 2-3 lag dej. Klem den let sammen og udstik små cirkler til biscuits. Jeg brugte et fad på 20x25 cm og en udstikker på 6 centimeter - det gav mig 12 små biscuits, der passede til at dække fadet. Du kan selv vælge, om skal være større eller små hapsere.
- Forvarm ovnen på 200 grader. Smør et fad med smør og fordel massen jævnt - læg cirklerne af biscuits på toppen, så de dækker så meget som muligt, pensl med smør og stil den i ovnen. Bag den i 10 minutter, hvorefter du skruer op på varmluft de sidste 15 minutter.