Mandekogebogen

Biscuit Pie med kylling

Tærte og brød i en og samme ret!

Biscuit Pie er et lille sjovt eksperiment i mine opskrifter, hvor man kombinerer en gryderet med tilbehør-brødet kombineret i én ret.

Du får det saftige tærtefyld kombineret med sprødt låg.

Lidt a la hvis du kombinerer tilbehøret og hovedretten i et og samme fad!

Biscuits and gravy er en velkendt opskrift fra Sydstaterne i USA, hvor man laver en lækker brun sovs og bløde, sprøde boller eller biscuits som spises til.

Biscuits minder lidt om scones-konceptet med en smørholdig dej, som man får til at hæve med bagepulver.

I denne opskrift kombinerer jeg biscuit-delen med selve hovedretten, så det hele tilberedes på én gang.

I stedet for et klassisk låg på din tærte af eksempelvis tærtedej eller butterdej, så placerer man en masse stykker rå dej af biscuits på toppen - på den måde får man en sprød overflade samtidig med stykker af brød, der kan spises til sovsen.

Win-win!

I denne omgang har lavet en nem og lækker kyllingetærte med grøntsager, som hurtigt kan bikses sammen til aftensmad i en travl hverdag - den mætter mange og er meget familievenlig.

Da biscuit-delen heller ikke skal hæve, så tager min Biscuit Pie heller ikke særlig lang tid at lave - og du behøver hverken tilbehør eller lignende til.

Det er også en ret, du kan bruge til at vække rester af kød til live igen - hvad enten vi snakker stegt kylling, oksekød eller svinekød.

Så kan det vækkes til live i denne Pot Pie-lignende opskrift, hvor man bare genopvarmer kødet i grøntsagsstuvningen og topper det af med biscuits.

Det er lidt en slags one pot-gryderet med brød!

Følg opskriften herunder på Biscuit Pie:

ANNONCE
Udskriv opskriften

Biscuit Pie med kylling

Brød og tærte i én!

4 portioner 45 minutter
Forberedelse: 20 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 25 minutter
Ca. 1500 kcal pr. portion

Ingredienser

Fyld
  • 1 spsk. timian (tørret eller frisk)

Biscuits
  • 1 tsk sukker
  • 10 gram smør, til pensling
  • 1½ dl kærnemælk eller letmælk
  • 100 gram koldt smør
  • 1 tsk fint salt
  • 2 tsk bagepulver
  • 300 gram hvedemel

Fyld
  • 1 dl ærter (friske eller frosne)
  • 400 gram kyllingebryst
  • 2 stk gulerod
  • 0,7 tsk salt
  • 2 spsk. hvedemel
  • 2 dl bouillon
  • 1 dl hvidvin
  • 1 stk løg
  • 2 stk porrer

Fremgangsmåde

  1. Start med at varme en pande op til middelhøj varme og steg din kylling - den skal have en god, brun skorpe, så den giver god smag til resten af tærten. Når kyllingen er tilberedt, lægges denne til afkøling inden udskæring.
  2. Snit løg, hvidløg, gulerødder og porrer fint og svits i en gryde med lidt olivenolie ved middelhøj varme - de har 'svedt' lidt og er blevet bløde i konsistensen, hældes melet over og brunes lidt med.
  3. Tilsæt hvidvin og lad det bruse op og hæld herefter timian, ærter og salt i - tilsæt bouillon gradvist, mens det koger op, indtil massen tykner og cremer ind.
  4. Smag til med salt og lidt peber - skær herefter kyllingen ud i mindre tern eller strimler og vend i grøntsagsstuvningen. Lad det stå og trække og afkøle, mens du laver dejen.
  5. Bland hvedemel, bagepulver, sukker og salt sammen i en skål - tag smørret ud af køleskabet og skær i mindre tern. Smuldr det ud i melet, indtil du har en krummelignende konsistens - brug din kærnemælk eller letmælk til at samle dejen. Den skal ikke æltes, men blot samles. Rul eller klem dejen ud til en tynd, aflang rektangel - fold den ene side ind mod midten og fold den anden side indover den foldning - så får du 2-3 lag dej. Klem den let sammen og udstik små cirkler til biscuits. Jeg brugte et fad på 20x25 cm og en udstikker på 6 centimeter - det gav mig 12 små biscuits, der passede til at dække fadet. Du kan selv vælge, om skal være større eller små hapsere.
  6. Forvarm ovnen på 200 grader. Smør et fad med smør og fordel massen jævnt - læg cirklerne af biscuits på toppen, så de dækker så meget som muligt, pensl med smør og stil den i ovnen. Bag den i 10 minutter, hvorefter du skruer op på varmluft de sidste 15 minutter.
Del

Seneste nyt