Aftensmad
Braiseret tværreb
Smørmørt, snasket og lækkert!
Tværreb eller shortribs er en velkendt udskæring, som krydser broen mellem grill/stegning og simremad – det er nemlig en udskæring, som skal have utrolig lang tid i gryden.
Vi snakker 4-5 timer, hvorefter den så er mør som smør.
Her kan man så vælge at servere den lidt ligesom en gammeldags oksesteg, hvor man fjerner benene og skærer det ud i skiver og serverer det sammen med skyen fra braiseringen – eller man kan køle det ned, koge skyen ind og bage/grille kødet for at få stegeskorpe og karamelisering.
Jeg har lavet en opskrift, der kan bruges til begge resultater – jeg fik fingrene i en udskæring af Tværreb fra Dyrbar, som fungerer utroligt godt til formålet.
Det er en lidt større udskæring, som gør, at den er velegnet til at braisere som en hel 'steg' – det giver mere styring med konsistens og giver et bedre slutresultat, når benene skal pilles fra og kødet skal eftersteges.
Opskriften er asiatisk inspireret og resulterer i det møreste, lækreste kød svøbt i en karamelliseret sticky sauce lavet på braiseringsvæsken. Fang opskriften herunder:
Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.
Opskrift
Ingredienser
Tværreb
1200 gram
Løg
2 stk
Hvidløg
4 fed
Laurbærblade
3 stk
Stjerneanis
4 stk
Kanelstang
0.50
Hele nelliker
6 stk
Øl/whisky/snaps
0.50 dl
Oksebouillon
600 ml
Tomater
2 stk
Gulerod
2 stk
Frisk ingefær
5 gram
Soyasauce
1 dl
Fremgangsmåde
Læs også: