Aftensmad

Braiseret tværreb

Smørmørt, snasket og lækkert!

Braiseret tværreb
Braiseret tværreb
Rasmus Krarup Jensen
Af Rasmus Krarup Jensen 13. december 2022

Tværreb eller shortribs er en velkendt udskæring, som krydser broen mellem grill/stegning og simremad – det er nemlig en udskæring, som skal have utrolig lang tid i gryden.

Vi snakker 4-5 timer, hvorefter den så er mør som smør.

Her kan man så vælge at servere den lidt ligesom en gammeldags oksesteg, hvor man fjerner benene og skærer det ud i skiver og serverer det sammen med skyen fra braiseringen – eller man kan køle det ned, koge skyen ind og bage/grille kødet for at få stegeskorpe og karamelisering.

Jeg har lavet en opskrift, der kan bruges til begge resultater – jeg fik fingrene i en udskæring af Tværreb fra Dyrbar, som fungerer utroligt godt til formålet.

Det er en lidt større udskæring, som gør, at den er velegnet til at braisere som en hel 'steg' – det giver mere styring med konsistens og giver et bedre slutresultat, når benene skal pilles fra og kødet skal eftersteges.

Opskriften er asiatisk inspireret og resulterer i det møreste, lækreste kød svøbt i en karamelliseret sticky sauce lavet på braiseringsvæsken. Fang opskriften herunder:

Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.

Opskrift

Arbejdstid 10 min
Tilberedningstid 300 min
Antal 4 pers.

Ingredienser

Tværreb 1200 gram
Løg 2 stk
Hvidløg 4 fed
Laurbærblade 3 stk
Stjerneanis 4 stk
Kanelstang 0.50
Hele nelliker 6 stk
Øl/whisky/snaps 0.50 dl
Oksebouillon 600 ml
Tomater 2 stk
Gulerod 2 stk
Frisk ingefær 5 gram
Soyasauce 1 dl

Fremgangsmåde