Brombærtærte med karamelliseret valnøddebund
Sødt og sprødt!
2018 har været ekstra god ved brombærbuskene og det skal ikke gå til spilde! Herunder får du en dejlig simpel opskrift på en tærte med brombær, hvor jeg lige har piftet den op med en knasende sprød bund af karamelliserede valnødder. Sødt møder sprødt i en dejlig frisk tærte!
Brombærtærte med valnødder
Den bedste brombærtærte!
6 portioner
40 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 30 minutter
Ca. 700 kcal pr. portion
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 30 minutter
Ingredienser
- 250 gram brombær
- 150 gram hvedemel
- 100 gram sukker
- 3 stk æg
- 100 gram valnødder
- 100 gram rørsukker
- 1 tsk vaniljesukker
Fremgangsmåde
- Hæld rørsukker på en pande og lad det smelte til en mørk karamel - men hold øje med den. Den må ikke brænde på! Når sukkeret er smeltet, hældes valnødderne i den varme karamel. Vend dem godt sammen og få alt sukkeret fordelt.
- Hæld valnøddemassen på en bageplade og lad den køle helt af.
- Pisk den almindelige sukker sammen med æg i ca 3-4 minutter.
- Tilsæt hvedemelet og vaniljesukker og pisk i nogle minutter, til du har en ensformig masse.
- Hak valnødderne groft og fordel dem på en smurt tærteform.
- Hæld dejmassen over nødderne.
- Fordel dine brombær på kagen. Du behøver ikke skubbe dem ned, dejen skal nok hæve op omkring dem.
- Bag tærten i en forvarmet ovn på 190 grader i 30-35 minutter.