Mandekogebogen

Brownie: glutenfri og veganske brownies

Med kun 6 ingredienser!

Brownies er altid en lækker opskrift at diske op med, når man får gæster - hvem elsker ikke en blød, lækker og cremet hjemmebagt brownie?

Mange familier har hver deres opskrift eller særlige ting, som gør deres brownies unikke - så det er ofte svært at finde 'the one and only'-brownieopskrift.

For mig er det uden tvivl en heftig omgang mørk chokolade med en god mængde ristede hasselnødder - og så ret underbagt, så det bliver rigtig snasket og lækkert!

Men i denne omgang har jeg kreeret noget, der normalt er lidt uden for min boldgade.

Jeg har i denne omgang eksperimenteret med at lave en glutenfri og vegansk udgave - jeg hverken selv glutenallergiker eller veganer, men opskriften dumpede egentlig ned på mit køkkenbord ved til tilfælde.

Jeg var i gang med at eksperimentere med Chokolade-hummus - hvoraf jeg fandt ud af, at man kan bruge denne cremede hummus som grundbase for et par lækre, snaskede brownies.

Som jo så tilfældigvis var veganske og glutenfrie!

Og da flere af mine læsere op Mandekogebogen har efterspurgt glutenfri alternativer, så skal opskriften også deles.

Tip til ekstra fyld:

Du kan foruden grundbasen også tilføje flere lækkerier til dejen - eksempelvis denne veganske chokolade(*reklamelink), ristede hasselnødder eller tørret frugt.

Selve grundideen bag opskriften på glutenfri og veganske brownies er, at man kan tilføje den meltype, man ønsker - man kan også tilføje almindeligt hvedemel!

Du kan bruge rismel, kikærtemel, boghvedemel etc. - og så handler det bare om at få en konsistens, der minder om peanutbutter. Lidt tør og samtidig cremet men til at smøre ud. 

Følg med herunder:

ANNONCE
Udskriv opskriften

Brownie: vegansk og glutenfri

Snaskede og lækre brownies!

20 portioner 5 minutter
Forberedelse: 5 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 0 minutter
Ca. 50 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 250 gram kikærter, fra dåse
  • 2 spsk. kakaopulver
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 4 spsk. sirup eller honning (sukkerfri fibersirup, glukosesirup, lys sirup etc.)
  • 4 spsk. olie (kokosolie, rapsolie, solsikkeolie, vindruekerneolie, sesamolie, etc)
  • 2 spsk. mel, efter behov (klassisk mel eller glutenfri alternativer)

Fremgangsmåde

  1. Bland alle ingredienserne i en foodprocessor (eller brug en stavblander) - blend massen grundigt sammen til en ensformig kagelignende dej. Smag den til og find ud af, om der skal mere sirup for en sødere smag eller mere olie for en cremet konsistens.
  2. Selve kagedejen skal konsistensmæssigt minde om peanutbutter - cremet, men drøj. Nu kan du vælge at tilføje ekstra fyld i dine brownies - eksempelvis ristede hasselnødder og/eller hakket vegansk chokolade.
  3. Læg bagepapir i et lille firkantet fad, hvor du smører dejen i - bag den i en forvarmet ovn på 180 grader i 20 minutter. Lad den køle af i nogle minutter, før du skærer den ud i firkanter.
Del

Seneste nyt

Annonce