Mandekogebogen

Brydebrød/kuvertbrød

Luftigt og lækkert!

Hvis du mangler en nem, hurtig og lækker måde at lave kuvertbrød/brydebrød til dine gæster, så er denne opskrift lige noget for dig!

Færdige på under to timer, 5 ingredienser og et slutresultat med en luftig og svampet krumme.

Dette er en herlig grundopskrift, hvor du kan freestyle med fyldet og overfladen på dine brød - jeg har brugt lidt af skuffens 'toppings' såsom sesam og solsikkekerner, men man kan eksempelvis også bruge flagesalt, hvidløgssmør, krydderier, krydderurter og meget mere!

Få grundopskriften lige her:

ANNONCE

Brydebrød/kuvertbrød

Luftige og nemme!

8 portioner 0 minutter
Forberedelse: 0 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 0 minutter
Ca. 300 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 260 gram hvedemel
  • 50 gram groft rugmel
  • 3 dl vand
  • 20 gram gær
  • 1 tsk salt

Fremgangsmåde

  1. Opløs gær og salt i vandet.
  2. Bland meltyperne sammen i en skål for sig og hæld dem samlet i vandet.
  3. Kør dejen på en røremaskine ved middelhastighed i ca. 10-12 minutter, indtil den helt slipper skålen.
  4. Vej dejen og fordel den i otte lige store kugler.
  5. Smør en springform (ca 18-20 cm i diameter) med smør eller olie og placér kuglerne, så de lige præcis ikke rører hinanden.
  6. Pensl med æg eller smør - eller lad være - og drys, tilføj eller smør ønsket topping på.
  7. Bages 200 graders varmluft i 20 minutter.
Del
Om forfatteren
Rasmus Krarup Jensen Rasmus Krarup Jensen

Følg på:
Instagram

"Mad handler om smag – ikke om mængden af kød på sin pizza, eller manglen af samme på en grøntsagsret. Det handler om smagsoplevelser, nydelsen af at være i det kreative køkken og ikke mindst muligheden for at udvide sin horisont af, hvad mad indebærer."

Kontakt: rkj@connery.dk

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt