Mandekogebogen

Bulgursalat med grillede majs, persille og fersken

Sommerfrisk salat med stor velsmag.

Bulgur er en fantastisk spise, som får en lækker, blød konsistens med et lille bid, når det bliver kogt - det er perfekt som salat eller eventuelt supplement til ris og kartofler til de fleste klassiske, danske retter.

Herunder får du en lækker, sprød og frisk opskrift på salat lavet på bulgur, som har en dejlig balance mellem røg, sødme og syre!

Denne opskrift er udviklet i samarbejde med Fuldkornspartnerskabet

ANNONCE
Udskriv opskriften

Bulgursalat

Sprødt og lækkert!

2 portioner 40 minutter
Forberedelse: 20 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 20 minutter
Ca. 700 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 2 dl bulgur
  • 1 håndfuld persille
  • 2 stk tomater
  • 1 stk majskolbe
  • 2 stk fersken
  • 1 spsk. smør

Fremgangsmåde

  1. Skyl bulguren og kog den efter anvisningen på pakken - lad det herefter køle helt af.
  2. I mellemtiden skal majsen grilles - gasgrill eller kulgrill - og det gøres ved, at du først trækker de grønne blade lidt tilbage på majsen. De skal IKKE rives af.
  3. Fjern de små fimrehår på majsen - gnid nu rigeligt med smør over hele majskolben og drys med lidt salt. Pak nu de grønne blade om majsen igen.
  4. Giv den hård varme på grillen - de grønne blade må gerne gå op i flammer, det giver mere røgsmag. Majsen skal have ca. 15 minutter, eller indtil den har fået farve og de grønne blade er brændt væk. Lad den køle helt af.
  5. Skær din fersken i små tern, hak persillen og skær tomaterne i små skiver. Bland det hele sammen med bulguren.
  6. Skær nu majsene af alle siderne på majskolben med en skarp kniv og bland sammen med salaten. Klar til servering!
Del

Seneste nyt

Annonce