Butadon eller Pork Donburi er en nem og lækker asiatisk klassiker, som stammer fra Hokkaido i Japan.
Det er i al sin enkelthed en skål med ris, som er toppet med karamelliseret gris, æg og grønt.
Det er en meget populær ret og opskrift i Japan, hvor eksempelvis også bruger ingredienser såsom dashi eller ris-vin.
Denne opskrift er lidt mere hverdags-fokuseret, så du skal ikke i diverse specialforretninger for at få det til at smage godt!
Selve navnet Butadon er en sammenslutning af buta (svinekød) og donburi(risskål) og kan varieres på mange måder.
Jeg har lavet en nem og lækker opskrift, hvor man får snasket, klistret svinebryst på toppen af nykogte ris – og for at binde det hele sammen, topper vi det af med lidt knas i form af forårsløg og en cremet 'dressing' i form af et let pocheret æg – nemt, billigt, enkelt og lækkert.
Fang teknikken herunder:
Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.
Opskrift
Ingredienser
Svinebryst
300 gram
Forårsløg
2 stk
Æg
2 stk
Soyasauce
6 spsk.
Citronsaft
1 spsk.
Sukker
2.50 spsk.
Stjerneanis og nelliker
4 stk
Majsstivelse
1 tsk
Vand
0.50 dl
Ingefær, revet
1 tsk
Hvidløg, revet
1 tsk
Ris
2 dl
Læs også: