Bagværk

Byggrynsboller

Boller med byggrynsgrød.

Byggrynsboller
Rasmus Krarup Jensen
Af Rasmus Krarup Jensen 12. maj 2021

Grødboller er en lækker måde at få mere saftighed og luftighed ind i bagværk – og jeg har i denne omgang eksperimenteret med at lave byggrynsboller.

Min opskrift på byggrynsboller er baseret på en rest af byggrynsgrød, som giver en utrolig lækker og saftig smag til bollerne.

Ofte er grødboller lavet på en dej, som skal hæve natten over – men med disse boller kan du bage dem samme dag og stadigvæk få lækre, luftige brød.

De bliver spændstige, bløde og luftige og holder sig saftige i mange dage – og så er det en perfekt måde at få brugt en rest grød på.

Du kan uden tvivl også bruge eksempelvis havregrød eller en anden slags i stedet for, selvom byggrynene dog giver en mere markant smag.

Selve grøden, som er brugt til opskriften, er lavet med mælk i et forhold 1 del byggryn til 2 dele mælk – hjemme hos os laver vi ofte en stor portion grød, så vi netop har resterne til bagværk.

Her kører vi 5 deciliter byggryn til 1 liter mælk. Den skal blot køle helt af, inden du rører den i dejen, hvis du ikke har en rest, og dermed skal lave den specifikt til opskriften. 

Se min opskrift herunder:

Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.

Opskrift

Arbejdstid 10 min
Ventetid 90 min
Tilberedningstid 20 min
Antal 12 pers.

Ingredienser

Hvedemel 600 gram
Byggrynsgrød 300 gram
Gær 25 gram
Salt 1 tsk
Vand 400 ml

Fremgangsmåde