Mandekogebogen

Carnitas

Smørmørt, velkrydret kød!

Carnitas er en lækker mexicansk ret, der traditionelt består af langsomt tilberedt og krydret svinekød.

Navnet "carnitas" kommer fra det spanske ord "carnes," som betyder kød. Retten er oprindeligt fra delstaten Michoacán i Mexico, men den er nu udbredt og populær over hele verden.

Tilberedningen af carnitas involverer normalt brug af svinekød, der er skåret i mindre stykker eller klumper. Kødet kan komme fra forskellige dele af grisen, såsom skulder, mave eller ribben. De udvalgte kødstykker krydres typisk med forskellige krydderier såsom spidskommen, oregano, hvidløg, løg, citrusfrugter og chili, der giver den karakteristiske smag. Det særlige træk ved carnitas er den langsomme tilberedningsproces ligesom pulled pork.

Kødet koges eller steges ofte først i sin egen fedt og saft i en gryde eller stegepande. Dette gør kødet mørt og saftigt samtidig med, at det får en skøn, sprød overflade.

Har du ikke lige en spandfuld svinefedt i køleskabet, kan du lave min nemme version, som blot er en langtidsstegning i ovn.

Jeg har fået fingrene i en lækker krogmodnet nakkefilet fra Dyrbar, som blev testet til min fødselsdagsmiddag - og langtidsstegning, krogmodning og mexicanske krydderier? Så løber mundvandet sin gang!

Når carnitas er tilberedt, kan de serveres som fyld i tacos, burritos eller tortas, eller de kan nydes alene med forskellige tilbehør som salsa, guacamole, løg, koriander og lime.

Jeg plejer at servere den med majs-tortillas og en pico de gallo - en skøn salsa med lige dele frisk koriander, tomat og rødløg samt chili og limesaft.

Fang opskriften på Carnitas herunder:

ANNONCE
Udskriv opskriften

Carnitas

mexicansk pulled pork!

6 portioner 14 timer, 10 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 2 timer
Tilberedning: 12 timer
Ca. 2050 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 1½ kilo nakkefilet
  • 6 fed hvidløg
  • 1 stk appelsin, økologisk
  • 1 spsk. spidskommen, stødt
  • 1 spsk. røget paprika
  • 1 spsk. oregano
  • 2 tsk chiliflager, røde
  • 2 tsk fint salt

Fremgangsmåde

  1. Pres appelsinsaften, riv hvidløget fint og bland det sammen med alle krydderierne til en let flydende rub. Smør nakkefileten grundigt ind i krydderiblandingen og lad den trække 1-2 timer i køleskabet.
  2. Forvarm ovnen på 105 grader - læg din krydrede nakkefilet i et fad og stil den i ovnen i 12 timer. Efter stegning skal den hvile i 20 minutter, inden du trækker den fra hinanden og serverer i lækre tacos med salsa!
Del

Seneste nyt

Annonce