Chana Masala
Chana Masala - vegetarisk med kikærter.
Det indiske køkken er spækket med lækre retter, og i denne omgang har jeg lavet min version af den klassiske Chana Masala.
Det er en vegetarisk ret, hvor proteinet består af kikærter - og uanset om du spiser kød eller ej, så er det en velsmagende, velkrydret og lækker ret til hverdagen.
Den tager maks. 30 minutter at bikse sammen og du kan vælge både at bruge stødte såvel som hele krydderier.
Som med mange af de autentiske retter i det indiske køkken, bliver smagen mere potent af hele krydderier - men stadigvæk utrolig velsmagende med de stødte.
Så denne klassiker kan både laves til dig med god tid og et lager af krydderier og til dig, som skal diske op med en god ret på en travl hverdag!
Chana Masala
Nem indisk klassiker!
2 portioner
30 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 20 minutter
Ca. 950 kcal pr. portion
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 20 minutter
Ingredienser
- 250 gram kikærter (tørrede eller dåse)
- 1 spsk. ingefær, revet
- 4 stk hvidløg
- 2 stk løg
- 1 stk grøn chili (kan undlades)
- 1 tsk kardemomme
- 2 tsk koriander, stødt
- 1 spsk. garam masala
- 2 stk laurbærblade
- 1½ tsk gurkemeje, stødt (kan undlades)
- 2 spsk. koriander, frisk
- 3 dl grøntsagsbouillon
- 3 stk tomater
Fremgangsmåde
- Hvis du bruger tørrede kikærter, skal de udblødes i koldt vand i 10-12 timer og efterfølgende koges i en time - hvis du bruger en dåse kikærter, så er den klar til brug senere.
- Hak hvidløg, løg, tomat og chili i grove tern og sauter dem sammen med ingefær i en varm gryde med lidt olivenolie - de skal steges i 4-5 minutter, hvor du rører godt, så de ikke sidder fast i bunden. De skal gerne blive klare i farven og brune lidt.
- Tag det af varmen og hæld bouillon på - blend det til en pure med en stavblender eller blender.
- Sæt gryden over på varmen igen og tilføj alle krydderierne (du kan også vælge at bruge hele krydderier, hvis du har dem - de skal blot steges kort i lidt olie, inden du hælder den blendede masse tilbage) - lad det simre ved middelvarme i 10-12 minutter, hvor du løbende smager til med salt og peber. Den skal gerne koge godt ind og blive cremet og tyk i konsistensen.
- Tilføj de afryppede kikærter og lad det småsimre yderligere i nogle minutter - hak den friske koriander og bland dem sammen med massen det sidste minut. Server rygende varmt til ris eller godt brød.