Aftensmad

Chana Masala

Chana Masala – vegetarisk med kikærter.

Chana Masala
Chana Masala
Rasmus Krarup Jensen
Af Rasmus Krarup Jensen 24. januar 2021

Det indiske køkken er spækket med lækre retter, og i denne omgang har jeg lavet min version af den klassiske Chana Masala.

Det er en vegetarisk ret, hvor proteinet består af kikærter – og uanset om du spiser kød eller ej, så er det en velsmagende, velkrydret og lækker ret til hverdagen.

Den tager maks. 30 minutter at bikse sammen og du kan vælge både at bruge stødte såvel som hele krydderier. 

Som med mange af de autentiske retter i det indiske køkken, bliver smagen mere potent af hele krydderier – men stadigvæk utrolig velsmagende med de stødte.

Så denne klassiker kan både laves til dig med god tid og et lager af krydderier og til dig, som skal diske op med en god ret på en travl hverdag!

Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.

Opskrift

Arbejdstid 10 min
Tilberedningstid 20 min
Antal 2 pers.

Ingredienser

Kikærter (tørrede eller dåse) 250 gram
Ingefær, revet 1 spsk.
Hvidløg 4 stk
Løg 2 stk
Grøn chili (kan undlades) 1 stk
Kardemomme 1 tsk
Koriander, stødt 2 tsk
Garam Masala 1 spsk.
Laurbærblade 2 stk
Gurkemeje, stødt (kan undlades) 1.50 tsk
Koriander, frisk 2 spsk.
Grøntsagsbouillon 3 dl
Tomater 3 stk

Fremgangsmåde