Der findes et utal af skønne pizza-varianter over hele verden – nogle klassiske og andre mere alternative i fortolkningerne.
Eksempelvis disse – 5 pizzatyper du bør kende.
En ægte klassiker fra det amerikanske køkken er naturligvis en deep pan pizza også kaldet Chicago Style.
Ej at forveksle med Detroit Style Pizza, som er en slags foccacia-bund med masser af fyld.
Chicago Style er en skøn lille mellemting mellem en pizza og en tærte – tyk, omsluttende bund som bages i en springform, så fyldet kan komme op i højden ligesom med en tærte.
Og så er måden, man samler pizzaen på noget anderledes end hvad man plejer – normalt laver man bund, tomatsauce, topping og ost på en klassisk pizza.
Men med en Chicago Style og Deep Pan-pizza laver man bund, ost, fyld og tomatsauce øverst. Af og til med lidt rasp på toppen for at styre fyldet en smule.
Det er en snasket, ostemættet og velsmagende klassiker på en pizza, som er ganske uimodståelig.
Fang opskriften på en god, hjemmelavet Deep Pan-pizza herunder – Chicago Style!
Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.
Opskrift
Ingredienser
Hvedemel
300 gram
Mælk
150 ml
Sukker
1 tsk
Olivenolie
1 spsk.
Gær
15 gram
Fint salt
1 tsk
Tomatsauce (se længere oppe i artiklen for opskrift)
4 dl
Kødfyld (enten rå salciccia, peperoni eller anden topping)
100 gram
Frisk mozzarella
300 gram
Rasp, kan undlades
0.50 dl
Smør
2 spsk.
Læs også: