Mandekogebogen

Detroit-style Pizza

Masser af ost og masser af crust!

Pizza er en gudespise på mange punkter - og mens jeg tit tyer til enten den helt hurtige hverdagspizza eller den lækre surdejspizza, så er det sjovt at prøve noget nyt.

Og hvis du ikke lige orker turen til USA - så kan du prøve en amerikansk pizza derhjemme med en opskrift på Detroit Style Pizza.

I al sin enkelthed en pizza, som bages i et firkantet fad og fokuserer på en mere focaccia-agtig crust.

Opskriften har fået sin spæde begyndelse i 1946 på Buddy's Rendezvous i Detroit USA - her brugte man en af bedsteforældenes gamle opskrifter på siciliansk pizzadej og smed det i en stålpande/fad og bagte den som en firkantet pizza. 

Resultatet? En focaccia-agtig skorpe, masser af luftighed og sejhed og masser af ost!

Tricket med en Detroit-style pizza er nemlig er gøre tingene lidt omvendt - her putter man osten på FØRST. Efterfulgt af fyld og tomatsovs.

Det gør, at man lige får lidt mere smidighed i osten, som også kan løbe ud til siderne og blive karamelliseret.

Det kan altså noget - hvis man er til skorpe på pizzaen selvfølgelig!

Fang min opskrift på Detroit Style pizza herunder - du fanger min opskrift på hjemmelavet tomatsauce lige her: Tomatsovs fra bunden.

ANNONCE
Klar til ovnen! - Detroit-style Pizza Klar til ovnen!
Luftig skorpe! - Detroit-style Pizza Luftig skorpe!
Udskriv opskriften

Detroit-style Pizza

Stor, firkantet pizza!

2 portioner 2 timer, 30 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 2 timer
Tilberedning: 20 minutter
Ca. 1200 kcal pr. portion

Ingredienser

 • 280 gram hvedemel
 • 200 ml vand
 • 20 gram gær
 • 1 tsk fint salt
 • 1 stk tomatsauce (se længere oppe i artiklen for opskrift)
 • 1 håndfuld kødfyld: pepperoni, skinke, bacon, etc.
 • 100 gram mozzarella
 • 200 gram emmenthaler, tern

Fremgangsmåde

 1. Opløs gær i vandet og tilsæt hvedemel efterfulgt af salt - ælt det sammen på røremaskine i 2-3 minutter. Sluk så for maskinen i 10 minutter, så dejen lige slapper af og absorberer mere mel. Giv den så igen 2-3 minutter, indtil den let slipper kanterne, Hæld den herefter i en oliesmurt skål og stil den til hævning.
 2. Hævningen kan du med fordel gøre inde i en slukket ovn, hvor du blot tænder ovnlyset - det giver et par ekstra grader. Lad det først hæve i 60 minutter.
 3. Smør din form med olivenolie - denne dej passer til en form på ca. 15x25 cm. Skrab dejen ud i fadet - fold dejen indover sig selv et par gange, så du spænder den op og slår luften ud af den. Pres forsigtigt dejen ud til kanterne og dæk den med film - stil den tilbage i den slukkede ovn med ovnlys og giv dem en time mere.
 4. Forvarm ovnen på 250 grader varmluft - fordel revet mozzarella på bunden efterfulgt af tern af emmenthaler. Læg pepperoni på og smør striber af tomatsauce på den. Sluk for varmluft men lad den forblive på 250 grader - Bag den i ovnen i ca. 20 minutter, indtil den er gyldenbrun.
Del

Seneste nyt

Annonce