Mandekogebogen

Pizzadej

Nem opskrift på sprøde bunde!

Pizzabunde er altid en vigtig faktor, når det kommer til den perfekte pizzaoplevelse.

Jeg har eksperimenteret i øst og vest, hvor smage, konsistens og andet varierer utroligt meget efter meltype, æltning, ovntype, temperatur - og selvfølgelig, hvilken type bund du lige har lyst til!

Så herunder får du min grundopskrift på en klassisk pizzadej, som giver en sprød skorpe og en lækker smag. 

ANNONCE

Pizzadej

Sprød og luftig!

3 portioner 22 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 12 minutter
Ca. 1100 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 3½ dl lunken vand
  • 20 gram gær
  • 350 gram hvedemel
  • 50 gram ølandshvedemel(eller fuldkorn/spelt/rug/grahamsmel)
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 tsk salt

Fremgangsmåde

  1. Opløs gær og salt i vandet og tilsæt olivenolie.
  2. Tilsæt begge meltyper og rør det på en røremaskine i ca. 10-12 minutter (indtil dejen slipper kanterne og kryber sig om dejkrogen). Spæd eventuelt til med vand - mængden af vand kontra mel (eller omvendt) afhænger også af, hvilken meltype du vælger som fuldkornsdelen.
  3. Har du tid, så lad den hæve et par timer i køleskabet - hvis det skal gå stærkt, så giv den en time på køkkenbordet med et viskestykke over sig.
  4. Del dejen i to og form dem til runde cirkler. Rul dem efterfølgende ud til tynde bunde.
  5. Tilsæt det ønskede fyld og bag dem i en forvarmet ovn på 250 grader i 12 minutter.
Del

Seneste nyt