Mandekogebogen

Pizzadej

Nem opskrift på sprøde bunde!

Pizzabunde er altid en vigtig faktor, når det kommer til den perfekte pizzaoplevelse.

Jeg har eksperimenteret i øst og vest, hvor smage, konsistens og andet varierer utroligt meget efter meltype, æltning, ovntype, temperatur - og selvfølgelig, hvilken type bund du lige har lyst til!

Så herunder får du min grundopskrift på en klassisk pizzadej, som giver en sprød skorpe og en lækker smag. 

ANNONCE

Pizzadej

Sprød og luftig!

2 portioner 22 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 12 minutter
Ca. 1450 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 3 dl lunken vand
  • 20 gram gær
  • 300 gram hvedemel
  • 50 gram ølandshvedemel(eller fuldkorn/spelt/rug/grahamsmel)
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 tsk salt

Fremgangsmåde

  1. Opløs gær og salt i vandet og tilsæt olivenolie.
  2. Tilsæt begge meltyper og rør det på en røremaskine i ca. 10-12 minutter (indtil dejen slipper kanterne og kryber sig om dejkrogen).
  3. Har du tid, så lad den hæve et par timer i køleskabet - hvis det skal gå stærkt, så giv den en time på køkkenbordet med et viskestykke over sig.
  4. Del dejen i to og form dem til runde cirkler. Rul dem efterfølgende ud til tynde bunde.
  5. Tilsæt det ønskede fyld og bag dem i en forvarmet ovn på 250 grader i 12 minutter.
Del
Om forfatteren
Rasmus Krarup Jensen Rasmus Krarup Jensen

Følg på:
Instagram

"Mad handler om smag – ikke om mængden af kød på sin pizza, eller manglen af samme på en grøntsagsret. Det handler om smagsoplevelser, nydelsen af at være i det kreative køkken og ikke mindst muligheden for at udvide sin horisont af, hvad mad indebærer."

Kontakt: rkj@connery.dk

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt