Mandekogebogen

Indisk kartoffelsalat

Krydret og cremet udgave af klassisk kartoffelsalat!

Kartofler er en gudespise i sommerperioden, hvor man får muligheden for at smage de helt nye kartofler - dem, hvor man bare lige kan skrælle dem ved at smutte dem mellem fingrene.

Helt gulkødet, smagfulde og nærmest nøddet i smagen - fantastisk!

Den bedste måde er som altid bare rigelige mængder smør og nykogte kartofler - men man går altså ikke galt i byen med en hjemmelavet kartoffelsalat.

Og denne gang er jeg gået til det indiske køkken efter inspiration og lavet en indisk inspireret kartoffelsalat. 

I al sin enkelthed nye kartofler, cremet dressing med koriander, garam masala og ingefær samt ristede kikærter.

En smagfuld, nem og mættende tilbehør til sommermaden - fang opskriften herunder!

ANNONCE
Udskriv opskriften

Indisk kartoffelsalat

Krydret og cremet!

4 portioner 30 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 20 minutter
Ca. 50 kcal pr. portion

Ingredienser

Kartofler og dressing
  • 600 gram kartofler (gerne nye kartofler)
  • 3½ dl cremefraiche (jo, federe, jo bedre!)
  • 1 tsk ingefær, revet
  • 1 tsk hvidløg, revet
  • 1 spsk. garam masala
  • 1½ tsk sennep
  • ½ tsk fint salt + peber
  • 1 stk frisk koriander, bundt

Ristede kikærter
  • 200 gram kikærter, kogte
  • 1 tsk salt + peber
  • 2 tsk garam masala

Fremgangsmåde

  1. Kog kartoflerne 17-18 minutter og saltet vand og lad dem køle af - du kan både bruge med og uden skræl på.
  2. Bland cremefraiche op med finthakket koriander, garam masala, revet ingefær, revet hvidløg, sennep og salt og peber. Smag til og tilføj eventuelt lidt ekstra stødt koriander og spidskommen alt efter hvor kraftig din garam masala er.
  3. Varm en brandvarm pande op, hæld lidt olie på panden og smid dine kogte kikærter på - både 'hjemmekogte' og dem fra dåse fungerer til formålet. Tilføj garam masala, salt og peber og rist dem i 3-5 minutter. Lad dem køle af.
  4. Kartoffelsalaten kan bådes serveres lun og afkølet - jeg vil anbefale afkølet, da den når at trække mest smag på den måde. Når alt er let afkølet, røres kartofler og kikærter sammen med dressing og stilles på køl indtil brug!
Del

Seneste nyt

Annonce