Mandekogebogen

Inspiration til påskefrokost: 3 nye håndmadder

Lidt ekstra kræs til snapsen?

Når vi snakker danske højtider - eksempelvis påskefrokost og julefrokost - så er det for mange lig med snaps, smørrebrød og gode måltider ved familiebordet.

Og mens vi i min familie har en evig klassisk tilgang til retterne, som gerne skal være på bordet i løbet af en frokost, så er der altid et par pladser åbne til nye smage og oplevelser.

Og hvis du trænger til lidt ny inspiration på smørrebrøds- og håndmadsfronten, så har jeg udviklet et par opskrifter på håndmadder til næste komsammen.

Jeg har teamet op med de gode folk hos Grøndals, som leverer nogle af landets bedste fisk på konserves-oplevelser du kan opdrive - det er så godt, at det ikke bliver meget bedre, end hvis du bare knapper en af deres dåsefisk op og serverer til en skive godt brød.

Denne gang har jeg designet 3 håndmadder, som er både nemme at lave og giver en lidt anderledes oplevelse til frokostbordet, så det hele ikke bare er sild i lage og æggemadder.

Opskrifterne tager afsæt i en række forskellige produkter fra Grøndals - du kan se hele sortimentet lige her.

Herunder finder du de 3 forskellige håndmadder - skål!

ANNONCE
Inspiration til påskefrokost: 3 nye håndmadder

Moulefritten

- inspireret af den klassiske caféret, Moule Frites.

Smørristet rugbrød, Pommes Paille, dildmayo og blåmuslinger i escabeche.

Fang opskriften lige her. 

Inspiration til påskefrokost: 3 nye håndmadder

Brisling Puttanesca

- inspireret af den klassiske italienske pastaret!

Smørstegt surdejsbrød, oliventapanade, friske tomater, basilikum og friterede kapers.

Fang opskriften lige her. 

ANNONCE
Inspiration til påskefrokost: 3 nye håndmadder

Spicy Tuna Melt

- inspireret af Tuna Melt-sandwichen!

Smørstegt rugbrød og parmesan, rucola, tunsalat lavet på chilimarineret tun, jalapenos og parmesanchips.

Fang opskriften lige her.

Udskriv opskriften

Håndmad/Smørrebrød: Moulefritten

Muslinger og pommes!

2 portioner 20 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 10 minutter
Ca. 500 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 2 stk rugbrød, skiver
  • 3 spsk. smør
  • 1 stk bagekartoffel
  • 1 dl god mayonnaise (hjemmelavet eller købt)
  • 1 spsk. dild, fintsnittet
  • 1 stk grøndals muslinger i escabeche

Fremgangsmåde

  1. Smørsteg dit rugbrød på en pande i smør, indtil de er gyldne på begge sider. Læg det på fedtsugende papir.
  2. Riv din bagekartoffel på det fine rivejern eller brug et mandolinjern, så du får helt tynde pommes paille-strimler. Hæld dem i en skål med vand og skyl stivelsen fra. Vrid vandet grundigt fra din pommes-strimler. Rør dem med lidt salt og peber og form dem til en aflang skive, som passer til brødet. Hæld lidt olie på en pande, så det dækker bunden - varm op til høj varme og smid pommes-skiven på og steg dem som en bøf på begge sider i 2-3 minutter, indtil den er gylden. Drys med lidt salt og smid på fedtsugende papir.
  3. Hak dild fint og rør i din mayo - smag til med salt og peber. Læg skiven af pommes paille på rugbrødet og top med klatter af dilmayo - læg blåmuslingerne på toppen og giv den eventuelt lige en citron-springer og lidt finthakket purløg.
Del

Seneste nyt

Annonce