Mandekogebogen

Håndmad/smørrebrød: Moulefritten

Håndmad med 'fritter' og blåmuslinger!

Hvis du søger ny inspiration til frokostbordet eller påskefrokosten, så har jeg designet en række håndmadder i samarbejde med Grøndals - og denne gang har jeg lavet et twist på den klassiske ret, Moule Frites.

Moule Frites er som bekendt en caféklassiker, hvor man får dampede blåmuslinger med pommes frites - hvordan laver man lige det til en håndmad?

Jeg har fortolket det følgende måde: Et smørstegt skive rugbrød toppet med en Pommes Pailles-skive (friteret, tynde strimler af kartoffel) toppet med en dildmayo og lækre blåmuslinger i Escabeche.

Det giver en frisk, sprød, cremet og lækker mundfuld, som giver associationer den den klassiske ret og samtidig sørger for en ny og anderledes smagsoplevelse.

Fang opskriften herunder:

ANNONCE
Udskriv opskriften

Håndmad/Smørrebrød: Moulefritten

Muslinger og pommes!

2 portioner 20 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 10 minutter
Ca. 500 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 2 stk rugbrød, skiver
  • 3 spsk. smør
  • 1 stk bagekartoffel
  • 1 dl god mayonnaise (hjemmelavet eller købt)
  • 1 spsk. dild, fintsnittet
  • 1 stk grøndals muslinger i escabeche

Fremgangsmåde

  1. Smørsteg dit rugbrød på en pande i smør, indtil de er gyldne på begge sider. Læg det på fedtsugende papir.
  2. Riv din bagekartoffel på det fine rivejern eller brug et mandolinjern, så du får helt tynde pommes paille-strimler. Hæld dem i en skål med vand og skyl stivelsen fra. Vrid vandet grundigt fra din pommes-strimler. Rør dem med lidt salt og peber og form dem til en aflang skive, som passer til brødet. Hæld lidt olie på en pande, så det dækker bunden - varm op til høj varme og smid pommes-skiven på og steg dem som en bøf på begge sider i 2-3 minutter, indtil den er gylden. Drys med lidt salt og smid på fedtsugende papir.
  3. Hak dild fint og rør i din mayo - smag til med salt og peber. Læg skiven af pommes paille på rugbrødet og top med klatter af dilmayo - læg blåmuslingerne på toppen og giv den eventuelt lige en citron-springer og lidt finthakket purløg.
Del

Seneste nyt

Annonce