Håndmad/smørrebrød: Moulefritten
Håndmad med 'fritter' og blåmuslinger!
Hvis du søger ny inspiration til frokostbordet eller påskefrokosten, så har jeg designet en række håndmadder i samarbejde med Grøndals - og denne gang har jeg lavet et twist på den klassiske ret, Moule Frites.
Moule Frites er som bekendt en caféklassiker, hvor man får dampede blåmuslinger med pommes frites - hvordan laver man lige det til en håndmad?
Jeg har fortolket det følgende måde: Et smørstegt skive rugbrød toppet med en Pommes Pailles-skive (friteret, tynde strimler af kartoffel) toppet med en dildmayo og lækre blåmuslinger i Escabeche.
Det giver en frisk, sprød, cremet og lækker mundfuld, som giver associationer den den klassiske ret og samtidig sørger for en ny og anderledes smagsoplevelse.
Fang opskriften herunder:
Håndmad/Smørrebrød: Moulefritten
Muslinger og pommes!
2 portioner
20 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 10 minutter
Ca. 500 kcal pr. portion
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 10 minutter
Ingredienser
- 2 stk rugbrød, skiver
- 3 spsk. smør
- 1 stk bagekartoffel
- 1 dl god mayonnaise (hjemmelavet eller købt)
- 1 spsk. dild, fintsnittet
- 1 stk grøndals muslinger i escabeche
Fremgangsmåde
- Smørsteg dit rugbrød på en pande i smør, indtil de er gyldne på begge sider. Læg det på fedtsugende papir.
- Riv din bagekartoffel på det fine rivejern eller brug et mandolinjern, så du får helt tynde pommes paille-strimler. Hæld dem i en skål med vand og skyl stivelsen fra. Vrid vandet grundigt fra din pommes-strimler. Rør dem med lidt salt og peber og form dem til en aflang skive, som passer til brødet. Hæld lidt olie på en pande, så det dækker bunden - varm op til høj varme og smid pommes-skiven på og steg dem som en bøf på begge sider i 2-3 minutter, indtil den er gylden. Drys med lidt salt og smid på fedtsugende papir.
- Hak dild fint og rør i din mayo - smag til med salt og peber. Læg skiven af pommes paille på rugbrødet og top med klatter af dilmayo - læg blåmuslingerne på toppen og giv den eventuelt lige en citron-springer og lidt finthakket purløg.