Mandekogebogen

Pommes Pailles: Kartoffel-sticks aka. mini-pomfritter

Nem og hurtig kartoffel-snack!

Pommes Pailles er en klassisk fransk måde at tilberede kartofler på, så man får nogle meget tynde, små og lækre pommes frites - som enten kan spises som snack eller tilbehør til kød og sovs.

De minder lidt om de chips, man kan købe, som går under navnet potato sticks, men de bliver også tit kaldt for shoestring potatoes, fehårskartofler, kartoffelstrå og mange andre navne.

I al sin enkelthed er det små strimler af kartoffel, som rives på et mandolin-jern med ekstra takker monteret, så man får nogle små bitte 1 mm strimler - de tager ingen tid at fritere og giver et utroligt lækkert sprødt element til maden.

Og de holder sig sprøde ret længe, da mængden af væde i kartoflerne er så godt som væk, når man friterer så tynde pommes frites.

Da kartoflerne har en meget lille overflade, kan man nemt og hurtigt gøre sine kartofler sprøde.

Fang opskriften herunder til nogle pomfritter, der er lidt anderledes, end de klassiske pommes frites eller ovnfritter!

ANNONCE
Udskriv opskriften

Pommes Pailles: Kartoffel-sticks aka. mini-pomfritter

Sprøde kartoffel-sticks!

2 portioner 35 minutter
Forberedelse: 5 minutter
Ventetid: 20 minutter
Tilberedning: 10 minutter
Ca. 0 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 6 stk kartofler
  • 4 dl fritureolie/solsikkeolie
  • 1 tsk flagesalt

Fremgangsmåde

  1. Skræl kartoflerne. Monter 1mm-skærebladet på dit mandolin-jern (eller brug en kniv og en halv dags tålmodighed!). Snit dem i små, tynde strimler.
  2. Hæld strimlerne i en skål, og skyl dem grundigt med vand, indtil der ikke er mere stivelse og vandet er glasklart. Lad dem stå og trække i vandet i 20-30 minutter.
  3. Løft dem op af vandet og dup dem tørre på et viskestykke, mens du varmer olien op i en gryde til 170 grader. Sørg for at få dem godt fra hinanden, ellers kan de klæbe sammen i gryden.
  4. Friter dem en lille portion af gangen og giv dem 1-2 minutter, indtil deer gyldne og sprøde - friterer du for mange af gangen, når du at køle olien ned, så de bliver slatne, inden de bliver sprøde og dermed nemmere vikles ind i hinanden. Lad dem dryppe af på fedtsugende papir og drys med salt inden servering.
Del

Seneste nyt

Annonce