Mandekogebogen

Chicken Cacciatore

Lækker, aromatisk kylling fra det italienske køkken.

Når det kommer til simremad, så går man aldrig galt i byen med en omgang italiensk.

Jeg har lavet min version af en ægte italiensk klassiker, Chicken Cacciatore, som i al sin enkelthed er kylling braiseret i en lækker tomat-blanding med hvidvin og oliven.

Masser af frisk timian og masser af friske og lækre smage.

Den er utrolig nem at lave og giver en masse dybde og syre til en klassisk kylling.

Herunder får du min opskrift på den italienske klassiker:

ANNONCE

Chicken Cacciatore

Italiensk kylling!

4 portioner 20 minutter
Forberedelse: 30 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 50 minutter
Ca. 300 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 1 stk hel kylling
  • 1 stk porrer
  • 1 stk løg
  • 3 fed hvidløg
  • 200 gram champignon
  • 100 ml hvidvin
  • 150 ml bouillon (kylling eller grøntsags)
  • 1 stk hakkede tomater, dåse
  • 2 spsk. koncentreret tomat
  • 1 håndfuld frisk basilikum
  • 100 gram oliven
  • 8 stk frisk timian, stængler (tørret kan også bruges)
  • 1 stk peberfrugt, røde

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Start med at få parteret kyllingen i bryst, over-underlår og vinger - krydr dem med lidt salt og peber.
  2. Varm en pande op med lidt olie og brun kyllingestykkerne i nogle minutter, indtil skindet har taget lidt farve og gerne lidt sprødhed. Læg dem til side.
  3. Skyl og hak dine champignon i skiver og svits dem i overskydende kyllingefedt, indtil de har smidt væsken og tager lidt farve. Stil dem til side.
  4. Hak løg og hvidløg fint - skær porren i tynde ringe og peberfrugten i små strimler.
  5. Varm en tykbundet gryde op med lidt olivenolie og svits løgene klare - tilsæt herefter hvidløg i et par minutter, hvorefter du tilføjer porrer og peberfrugt.
  6. Når grøntsagerne har 'svedt' lidt og blevet lidt bløde, tilsættes hvidvin og bouillon samt stænglerne af frisk timian. Lad det simre i 10 minutter.
  7. Tilføj nu champignon, koncentreret tomat, hakket tomat og frisk basilikum skåret i små stykker. Lad det simre yderligere 10 minutter og smag så til med salt og peber.
  8. Find nu et stort fad eller en stegeso med låg - læg kyllingestykkerne i bunden af fadet og hæld saucen udover - undgå at hælde sauce over kyllingestykker med sprødt skind. Top af med oliven.
  9. Bag fadet i ovnen i 30 minutter med låg (hvis du bruger et fad, så kan du bruge stanniol som låg), og dernæst 20 minutter uden låg.
  10. Serveres enten med ris eller en god omgang pasta.
Del

Seneste nyt