Aftensmad

Chicken Manchurian

Kylling i Manchurian-sauce.

Chicken Manchurian
Rasmus Krarup Jensen
Af Rasmus Krarup Jensen 13. april 2021

Chicken Manchurian eller kylling i manchurian-sauce er en nem og lækker opskrift med masser af smag, som kan laves på under 30 minutter.

Det Manchurianske køkken dækker over store dele af det nordøstlige Kina og Manchuriet, hvorfra vi har fået mange unikke smagsoplevelser leveret på grund af deres opfindsomme måde at bruge køkkenet på – netop fordi de befinder sig i en region, hvor vinteren er barsk og sommeren er brændende varm. Så man skal være kreativ på alle sæsoner!

En klassisk opskrift fra køkkenet er en Manchurian-sauce, som enten kan laves med protein eller vegetarisk.

Jeg har lavet min version af den autentiske Chicken Manchurian, hvor man steger kyllingefrikadeller sprøde og efterfølgende vender dem i en lækker, cremet Manchurian-sauce med peberfrugt og forårsløg.

Du kan også sagtens bare bruge min opskrift til kyllingebryst i tern for nemhedens skyld. 

Det er i princippet ikke en kinesisk opskrift, men nærmere en lækker sammensmeltning af det kinesiske og indiske køkken – indokinesisk!

Nemt enkelt og utrolig lækkert.

Fang opskriften på Chicken Manchurian herunder:

Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.

Opskrift

Arbejdstid 10 min
Tilberedningstid 20 min
Antal 2 pers.

Ingredienser

Kyllingefars 400 gram
Hvidløg 2 fed
Ingefær, revet 1 spsk.
Soyasauce 2 spsk.
Æg 1 stk
Hvedemel 3 spsk.
Salt + peber 0.50 tsk
Hvidløg, revet 1 spsk.
Ingefær, revet 1 spsk.
Løg 1 stk
Forårsløg 2 stk
Soyasauce 3 spsk.
Chilisauce (sursød eller sriracha) 3 spsk.
Eddike (gerne fransk æblecidereddike) 3 spsk.
Honning, el. sirup 1 spsk.
Peberfrugt 2 stk
Majsstivelse 1 spsk.
Olie, til stegning 2 dl

Fremgangsmåde