Chicken Satay Curry - kylling i cremet peanutbutter-karry
Satay-klassikeren som gryderet!
Chicken Satay Curry er en lækker, velsmagende gryderet ofte fundet i det malaysiske køkken, hvor man tilbereder kylling i en cremet sauce med peanutbutter og kokosmælk.
Du kender uden tvivl Kylling Satay i form af de velkendte spyd med kylling og en cremet peanutbutter-sauce til at dyppe i.
Retten er verdenskendt og desuden en meget populær form for streetfood i Sydøstasien - Thailand, Indonesien og Malaysia.
Denne opskrift drager inspiration fra det asiatiske køkken - men forvandler Satay kyllingen til en gryderet!
Du får en lækker cremet ret med mør og velkrydret kylling i en aromatisk og herlig sauce med jordnøddesmør.
Det er en nem og enkelt opskrift, hvor man kombinerer dippen og kyllingen i én herlighed - og så tager den ikke særlig lang tid at lave.
Du får en god jordnøddesmag og kan selv justere styrken på dine chilier - eller helt undlade den.
Men pas på - den er ret vanedannende!
Fang opskriften på Chicken Satay Curry herunder:
Chicken Satay Curry
Kylling i kokosmælk og peanutbutter!
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 30 minutter
Ingredienser
- 350 gram kyllingebryst
- 2 tsk spidskommen, stødt
- 2 tsk koriander, stødt
- 1½ spsk. karry
- 1 tsk paprika
- 1 tsk chiliflager, kan undlades
- 1 tsk fint salt
Satay Sauce
- 1 stk løg
- 3 fed hvidløg
- 2 dl bouillon (kylling eller grøntsags)
- 1 stk kokosmælk, dåse
- 2 stk soyasauce
- 1½ spsk. brun farin
- 3 spsk. peanutbutter
- 2 spsk. limesaft
Fremgangsmåde
- Bland karry, paprika, spidskommen, koriander, chiliflager og salt sammen. Skær kyllingen ud i mundrette bider og smid dem i en frysepose - hæld krydderimarinaden ned i posen og masser det grundigt sammen, så kyllingen bliver helt dækket.
- Varm en pande op med lidt smør og brun kyllingen på alle sider, så det næsten er tilberedt. Læg det herefter til side på en tallerken.
- Hæld lidt ny olie på samme pande og svits finthakket løg og hvidløg, indtil de bliver klare i farven - tilsæt herefter revet hvidløg og svits et par minutter.
- Tilsæt bouillon og skru ned på middelvarme - tilsæt herefter kokosmælken, når temperaturen er lidt lavere (det gør, at risikoen for at kokosmælken skiller minimeres).
- Tilsæt nu brun farin, soya, limesaft og peanutbutter og lad det koge op - når det småsimrer, tilsættes kødet.
- Lad det simre ved middelvarme i 20-30 minutter, indtil saucen begynder at reducere og tykne - krydderiet på kyllingen plejer at være nok til at give hele retten smag, men du kan vælge at tilføje yderligere spidskommen, karry og koriander.
- Smag løbende til med eventuelt salt og limesaft - saucen tykner af sig selv, men hvis den ser lidt tynd ud, kan du jævne med majsstivelse opløst i vand.
- Serveres til hvide ris og gerne toppet med friskhakket koriander!