Aftensmad
Chili con carne
En ægte mexicansk klassiker.
Når det kommer til simreretter, så går man aldrig galt i byen med en god omgang chili con carne.
Den er nem at håndtere, spækket med smag og kan laves på alt fra 30 minutter til en lækker, lang simringstid på op til 3 timer.
Så er der både plads til den travle hverdag og de dage, hvor man rigtig skal forkæles.
Herunder får du mit take på en klassisk chili con carne – og hvor stærk du ønsker, den skal være?
Det er heldigvis helt op til dig.
Jeg tyrer gerne en heftig habanero i puljen, mens man med børnevenlige måltider nok skal lade den blive i grøntsagsskuffen.
Hvis du gerne vil have bare lidt varme på retten – så tilføj eventuelt cayennepeber. Men pas på, den sparker hurtigt i små mængder!
Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.
Opskrift
Ingredienser
Løg
3 stk
Hvidløg
3 stk
Chili (Habenero, rød chili, ancho etc.) (Kan undlades)
1 stk
Hakket oksekød
500 gram
Hakkede tomater, dåse
2 stk
Røde bønner, dåse
2 stk
Peberfrugt, røde
2 stk
Mørk chokolade, 70 %
35 gram
Bouillon, okse- eller grøntsags
4 dl
Spidskommen, stødt
1.50 spsk.
Koriander, stødt
1.50 spsk.
Kanel, stødt
1 spsk.
Røget paprika
1 spsk.
Eddike (gerne fransk æblecidereddike)
2 spsk.
Salt
2 tsk
Friskkværnet peber
1 tsk
Honning, sirup eller sukker
1 spsk.
Fremgangsmåde
Læs også: