Mandekogebogen

Chili Fries

Spicy, sprøde og klistrede pommes frites!

Pommes frites er altid en sikker vinder på snackfronten, og den kære kartoffel kan tilberedes på mange forskellige måder.

I denne omgang har jeg kastet mig over den klassiske kinesiske snack, chili fries, hvor man steger kartoflerne knasende sprøde og efterfølgende coater dem i spicy, klistret chilisauce. 

Praktisk talt en fritte med dip kombineret på en gang! 

Se med herunder:

ANNONCE
Udskriv opskriften

Chili fries

Spicy og sprødt!

2 portioner 40 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 20 minutter
Tilberedning: 10 minutter
Ca. 1200 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 500 gram mellemstore kartofler
  • ½ dl majsstivelse
  • 1 tsk røget paprika
  • ½ tsk chili, tørret (kan undlades)
  • ½ stk rød chili
  • 2 spsk. sesamfrø
  • 1 dl soyasauce
  • 1 dl honning, el. sirup
  • ½ stk citron, økologisk
  • 1 spsk. koncentreret tomat
  • 1½ spsk. ketchup, kan undlades
  • 3 fed hvidløg
  • 400 ml solsikkeolie, til stegning

Fremgangsmåde

  1. Start med at skrælle dine kartofler og skære dem i mundrette fritte-stave. Kog dem i letsaltet vand i ca. 7 minutter, indtil de er gennemsigtige og næsten tilberedte. 
  2. Lad dem afkøle og dryppe lidt af ved at lægge dem spredt ud på et viskestykke. I mellemtiden blander du majsstivelse med røget paprika, 0,5 tsk. salt og chiliflager i en skål til senere.
  3. Riv også hvidløg, chili og svits i lidt olivenolie på en pande - tilsæt koncentreret tomat og svits det lidt af i et minut. Tilsæt nu 3 spsk. citronsaft, ketchup, soya, sesamfrø og honning. Kog det op og lad det simre, indtil det tykner ind til en sirup. Sluk for varmen og lad det være i panden, til du er klar med fritterne. 
  4. Varm olien op til ca. 170 grader. Vend de let afkølede kartofler i den krydrede majsstivelse, så de bliver helt dækket. Steg fritterne i 2-3 minutter, indtil de er helt gyldne og sprøde. Lad dem afdryppe på en tallerken med køkkenrulle.
  5. Mens de drypper af, luner du chilisaucen igen på panden og hælder fritterne på - ryst panden eller brug forsigtigt en spatel, så alle fritterne bliver dækket af saucen.  Spis dem rygende varme! 
Del

Seneste nyt

Annonce