Chili Fries
Spicy, sprøde og klistrede pommes frites!
Pommes frites er altid en sikker vinder på snackfronten, og den kære kartoffel kan tilberedes på mange forskellige måder.
I denne omgang har jeg kastet mig over den klassiske kinesiske snack, chili fries, hvor man steger kartoflerne knasende sprøde og efterfølgende coater dem i spicy, klistret chilisauce.
Praktisk talt en fritte med dip kombineret på en gang!
Se med herunder:
Chili fries
Spicy og sprødt!
2 portioner
40 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 20 minutter
Tilberedning: 10 minutter
Ca. 1200 kcal pr. portion
Ventetid: 20 minutter
Tilberedning: 10 minutter
Ingredienser
- 500 gram mellemstore kartofler
- ½ dl majsstivelse
- 1 tsk røget paprika
- ½ tsk chili, tørret (kan undlades)
- ½ stk rød chili
- 2 spsk. sesamfrø
- 1 dl soyasauce
- 1 dl honning, el. sirup
- ½ stk citron, økologisk
- 1 spsk. koncentreret tomat
- 1½ spsk. ketchup, kan undlades
- 3 fed hvidløg
- 400 ml solsikkeolie, til stegning
Fremgangsmåde
- Start med at skrælle dine kartofler og skære dem i mundrette fritte-stave. Kog dem i letsaltet vand i ca. 7 minutter, indtil de er gennemsigtige og næsten tilberedte.
- Lad dem afkøle og dryppe lidt af ved at lægge dem spredt ud på et viskestykke. I mellemtiden blander du majsstivelse med røget paprika, 0,5 tsk. salt og chiliflager i en skål til senere.
- Riv også hvidløg, chili og svits i lidt olivenolie på en pande - tilsæt koncentreret tomat og svits det lidt af i et minut. Tilsæt nu 3 spsk. citronsaft, ketchup, soya, sesamfrø og honning. Kog det op og lad det simre, indtil det tykner ind til en sirup. Sluk for varmen og lad det være i panden, til du er klar med fritterne.
- Varm olien op til ca. 170 grader. Vend de let afkølede kartofler i den krydrede majsstivelse, så de bliver helt dækket. Steg fritterne i 2-3 minutter, indtil de er helt gyldne og sprøde. Lad dem afdryppe på en tallerken med køkkenrulle.
- Mens de drypper af, luner du chilisaucen igen på panden og hælder fritterne på - ryst panden eller brug forsigtigt en spatel, så alle fritterne bliver dækket af saucen. Spis dem rygende varme!