Mandekogebogen

Chokoladesmåkager med Roquefort

En anderledes og velsmagende kombi!

Endnu en opskrift i forbindelse med Singletons AntiAnti-kampagne, hvor man tager nogle smagsindtryk, som man måske fik en dårlig oplevelse af i barndommen, og bringer dem i spil igen i nye, spændende opskrifter - se eksempelvis denne opskrift på chokoladesmåkager med ost!

ANNONCE

Chokoladesmåkager med Roquefort

Sødt og salt!

50 portioner 15 minutter
Forberedelse: 5 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 10 minutter
Ca. 100 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 100 gram smør
  • 100 gram sukker
  • 1½ spsk. vaniljesukker
  • 1½ spsk. sirup
  • 150 gram hvedemel
  • 1½ tsk bagepulver
  • 50 gram mandler
  • 50 gram hasselnødder
  • 1 stk appelsinmarmelade
  • 200 gram roquefort

Fremgangsmåde

  1. Bland blødt smør med sukker, vaniljesukker, sirup, hvedemel, bagepulver, hakket nødder og mandler.
  2. Halvér dejen, og form den i to ruller.
  3. Skær nu omkring 40 stykker dej ud, og form dem til småkager, som du lægger på bageplade.
  4. Bag kagerne ved 175 grader i cirka 6-8 minutter, eller indtil de er gyldne.
  5. Tag kagerne ud af ovnen, og lad dem køle af på en rist.
  6. Anret et fad med det ønskede antal småkager, og læg en lille teskefuld marmelade af god kvalitet på hver af dem. Tilføj herefter et stykke Roquefort, og top til sidst med et lille stykke revet appelsin fra marmeladen.
Del
Om forfatteren
Rasmus Krarup Jensen Rasmus Krarup Jensen

Følg på:
Instagram

"Mad handler om smag – ikke om mængden af kød på sin pizza, eller manglen af samme på en grøntsagsret. Det handler om smagsoplevelser, nydelsen af at være i det kreative køkken og ikke mindst muligheden for at udvide sin horisont af, hvad mad og mandemad indebærer."

Kontakt: rkj@connery.dk

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt