Mandekogebogen

Chorizo-salat med bønner og bulgur

Sundt, nemt og velsmagende!

Hvis du mangler inspiration til en lækker salat til efterårets mørke tider, som også giver dig lidt ekstra energi, så kan en lækker, sprød chorizo-salat varmt anbefales.

Den frisker op med lidt farver, den smager fantastisk og så er den utrolig nem at bikse sammen!

Se opskriften herunder:

ANNONCE
Udskriv opskriften

Chorizo-salat

Sprødt og saftigt!

4 portioner 30 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 20 minutter
Ca. 850 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 150 gram chorizo-pølse
  • 200 gram bønner, blandet
  • 2 dl bulgur
  • 2 stk tomater
  • 1 spsk. olivenolie
  • ½ stk citron
  • 1 håndfuld persille

Fremgangsmåde

  1. Kog bulguren efter anvisningen på pakken (ofte 2 deciliter bulgur til 3 deciliter vand).
  2. Hvis du bruger bønner, som du selv vil koge, så vil jeg anbefale, at du koger dem i lidt bouillon, så de får noget mere smæk på smagen. Hvis du køber bønnemix på dåse, så skal de blot skylles og stå klar.
  3. Snit tomaterne i mindre stykker, og hak persillen fint.
  4. Skær din chorizo i mindre stykker. Det er her, at man kan vinde point på smagen, hvis man vælger den rigtige. Jeg har i denne opskrift brugt en chorizo lavet på sortfodssvin fra Rigtigmad.dk.
  5. Steg chorizo-stykkerne sprødt på en pande. Fedtstof er ikke nødvendigt, da den indeholder naturligt meget fedt, som smelter af og giver sprødhed.
  6. Vend den kogte bulgur sammen med olivenolie og saften af en 1/2 citron - smag til med salt.
  7. Vend nu bønnerne sammen med den varme bulgur og blandt tomater og persille sammen med.
  8. Afslut med chorizo-pølsen på toppen og server salaten lunt.
Del

Seneste nyt

Annonce