Mandekogebogen

Club sandwich med kylling og bacon

Den evige klassiker af en sandwich!

Der findes mange forskellige slags sandwich og opskrifter på sandwich, men en evig klassiker, man aldrig går galt i byen med? Det er selvfølgelig en club sandwich. 

En club sandwich er i al sin enkelthed en sandwich oftest med kylling, bacon, tomat og enten en god mayonnaise eller karrydressing.

Simpelt, smagfuldt og utrolig nemt - en rigtig diner-klassiker, som måske blev opfundet i New York i slutningen af det 19. århundrede. Men selve ophavet er stadigvæk noget, man diskuterer den dag i dag.

Jeg har lavet min version af en club sandwich med smørstegte skiver surdejsbrød, sprødstegt bacon, pandestegt kyllingebryst, tomat, agurk og en hjemmerørt karrydressing. 

Simpelt og lækkert - fang opskriften på en hjemmelavet club sandwich herunder: 

ANNONCE
Udskriv opskriften

Club Sandwich

Diner-klassikeren!

2 portioner 20 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 10 minutter
Ca. 1100 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 4 stk franskbrød, surdejsbrød el. landbrød, skiver
  • 2 dl iceberg eller hjertesalat
  • 40 gram smør
  • 250 gram kyllingebryst
  • 150 gram bacon
  • 3 stk tomater
  • ½ stk agurk
  • 1½ dl god mayonnaise (hjemmelavet eller købt)
  • 1 tsk karry
  • ½ tsk sennep
  • 0,2 tsk salt + peber
  • 1 tsk revet æble, kan undlades

Fremgangsmåde

  1. Steg din bacon i ovnen, indtil de er er helt sprøde og lad dem dryppe af på køkkenrulle - flæk dine kyllingebryster, så de tilbereder hurtigere og får mere stegeflade. Steg dem på en pande med middelhøj varme i en sjat olivenolie, indtil de brunes på begge sider og er tilberedt hele vejen igennem. Læg dem på en tallerken, så de hviler, mens du forbereder resten.
  2. Rør mayonnaise sammen med karry, sennep, salt, peber og revet æble, og lad det trække lidt indtil servering. Skær tomat og agurk i tynde skiver og skær salat i mindre stykker.
  3. Varm en pande op og smelt smørret - brus det godt af og læg dine skiver af surdejsbrød på. Steg dem gyldne på begge sider.
  4. Skær kyllingen i små skiver - smør hvert brød med en gavmild portion karrydressing og læg skiftevis agurk, tomat, salat, bacon og kylling i din sandwich. Pres sammen og skær den over på midten med en brødkniv, stabl din sandwich og brug en træpind til at stikke igennem, så den holder højden - klar til servering!
Del

Seneste nyt

Annonce