Club sandwich med kylling og bacon
Den evige klassiker af en sandwich!
Der findes mange forskellige slags sandwich og opskrifter på sandwich, men en evig klassiker, man aldrig går galt i byen med? Det er selvfølgelig en club sandwich.
En club sandwich er i al sin enkelthed en sandwich oftest med kylling, bacon, tomat og enten en god mayonnaise eller karrydressing.
Simpelt, smagfuldt og utrolig nemt - en rigtig diner-klassiker, som måske blev opfundet i New York i slutningen af det 19. århundrede. Men selve ophavet er stadigvæk noget, man diskuterer den dag i dag.
Jeg har lavet min version af en club sandwich med smørstegte skiver surdejsbrød, sprødstegt bacon, pandestegt kyllingebryst, tomat, agurk og en hjemmerørt karrydressing.
Simpelt og lækkert - fang opskriften på en hjemmelavet club sandwich herunder:
Club Sandwich
Diner-klassikeren!
2 portioner
20 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 10 minutter
Ca. 1100 kcal pr. portion
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 10 minutter
Ingredienser
- 4 stk franskbrød, surdejsbrød el. landbrød, skiver
- 2 dl iceberg eller hjertesalat
- 40 gram smør
- 250 gram kyllingebryst
- 150 gram bacon
- 3 stk tomater
- ½ stk agurk
- 1½ dl god mayonnaise (hjemmelavet eller købt)
- 1 tsk karry
- ½ tsk sennep
- 0,2 tsk salt + peber
- 1 tsk revet æble, kan undlades
Fremgangsmåde
- Steg din bacon i ovnen, indtil de er er helt sprøde og lad dem dryppe af på køkkenrulle - flæk dine kyllingebryster, så de tilbereder hurtigere og får mere stegeflade. Steg dem på en pande med middelhøj varme i en sjat olivenolie, indtil de brunes på begge sider og er tilberedt hele vejen igennem. Læg dem på en tallerken, så de hviler, mens du forbereder resten.
- Rør mayonnaise sammen med karry, sennep, salt, peber og revet æble, og lad det trække lidt indtil servering. Skær tomat og agurk i tynde skiver og skær salat i mindre stykker.
- Varm en pande op og smelt smørret - brus det godt af og læg dine skiver af surdejsbrød på. Steg dem gyldne på begge sider.
- Skær kyllingen i små skiver - smør hvert brød med en gavmild portion karrydressing og læg skiftevis agurk, tomat, salat, bacon og kylling i din sandwich. Pres sammen og skær den over på midten med en brødkniv, stabl din sandwich og brug en træpind til at stikke igennem, så den holder højden - klar til servering!