Mandekogebogen

Cremet Hokkaido-suppe med smørstegte græskarkerner

Farverig vintersuppe.

En af de bedste måder at udnytte græskar på er i min optik at få smagen frem ved at lave en god, solid suppe. Hokkaido-græskaret er meget alsidigt og gavmildt, når det kommer til smag og konsistens - og med lidt få justeringer kan du lave alt fra en tung, cremet suppe til en lind og luftig sag!

Se opskriften herunder på den bedste hokkaido-suppe med smørstegte græskarkerner!

ANNONCE

Hokkaido-suppe

Velsmagende græskarsuppe!

4 portioner 40 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 30 minutter
Ca. 800 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 1 stk hokkaido-græskar
  • 3 stk kartofler
  • 2 stk gulerod
  • 1 stk løg
  • 2 stk hvidløg
  • 1 spsk. ingefær
  • 3 spsk. citronsaft
  • 1 tsk rød chili
  • 300 ml bouillon
  • 1 stk kokosmælk, dåse
  • 1 spsk. rød karrypasta, kan undlades
  • 1½ tsk salt
  • ½ tsk peber
  • 1 dl græskarkerner
  • 2 spsk. smør
  • 2 dl creme fraiche
  • 1½ tsk spidskommen, stødt

Fremgangsmåde

  1. Fjern stilk og kerner fra hokkaido-græskaret. Det er ikke nødvendigt at skrælle den. Skær den i mindre stykker.
  2. Skræl gulerødder og kartofler og skær dem i mindre stykker. Skær løg og hvid i mindre stykker. Tænd for en pande med en god sjat olie og lad den blive brandvarm.
  3. Smid et par håndfulde af de forskellige grøntsager på panden lidt af gangen og svits dem grundigt, til de får lidt brunlig stegeskorpe.
  4. Mens der svitses, sættes bouillon til at simre sammen med rød karrypasta, ingefær, chili, hvidløg og løg. Når alt er svitset, hældes det i bouillonen og krydderierne tilsættes.
  5. Lad det koge i 20 minutter. Når alt er mørt, tages gryden af varmen og massen blendes med kokosmælk, til massen er lind. Smag til med lime- eller citronsaft. Sæt gryden på varmen igen og varm det hele igennem.
  6. Smelt i mens smør på en varm pande og lad det tage en smule farve. Skru ned på middelvarme og hæld græskarkernerne på. Når kernerne begynder at ’poppe’, kan du efter et minut tage dem af varmen. Læg dem på fedtsugende papir og drys med salt.
  7. Suppen serveres med en klat cremefraiche i midten og dryssede græskarkerner på toppen.
Del

Seneste nyt