Mandekogebogen

Crispy Chili Beef

Sprødt, sødt, surt og lækkert!

Cripsy Chili Beef er en klassisk opskrift på nem, hurtig og lækker asiatisk aftensmad - det er en afart af en klassisk og populær takeaway-ret fra det kinesiske køkken, og så smager det bare endnu bedre hjemmelavet!

Selve retten er utrolig simpel og hurtig - den kan laves på 15 minutter. Nogenlunde det tidsrum, de fleste gængse ristyper kræver i kogetid.

Så når risende er færdige? Så er maden klar!

Retten består af tynde skiver oksekød stegt sprøde og herefter vendt i en lækker sticky-sauce med masser af chili - du kan selv vurdere, hvor meget chili, du kan trække.

Det er nok en af de retter, hvor det ikke rigtig kan svare sig at skippe på den stærke del, da det er en stor del af smagen - men du kan enten vælge milde chilier eller til nøds bruge peberfrugt i stedet, selvom det giver et andet udtryk.

Jeg plejer at måle ca. 1 lille rød, almindelig chili pr. person til denne ret - men som altid, smag altid på din chili, inden du putter den i nogen af dine retter.

Chilier har utrolig forskellige smagsudtryk og intensiteter, selvom du har fingrene i samme sort eller måske endda samme bakke/pose fra supermarkedet - nogle kan smage af peberfrugt, mens andre smager af ild i munden.

Så prøv dig frem!

Fang min opskrift på en nem og lækker aftensmad herunder - måltidet til dig, der gerne vil have spark på smagen på kort tid i en travl hverdag!

ANNONCE
Udskriv opskriften

Crispy Chili Beef

Sprødt og spicy!

2 portioner 15 minutter
Forberedelse: 5 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 10 minutter
Ca. 900 kcal pr. portion

Ingredienser

Kødet
 • 400 gram ribeye, flanksteak, tykstegsbøf, okseinderlår etc.
 • 1 dl solsikkeolie, til stegning

Tilbehør
 • 2 dl ris

Kødet
 • 2 spsk. majsstivelse

Marinade
 • 1 stk løg
 • 2 fed hvidløg
 • 2 stk rød chili
 • 2 tsk ingefær, revet
 • 4 spsk. honning, el. sirup
 • 4 spsk. soyasauce
 • 1½ tsk majsstivelse
 • 3 spsk. eddike (gerne fransk æblecidereddike)

Fremgangsmåde

 1. Sæt vand over til dine ris og kog dem efter anvisningerne. Varm i mellemtiden din olie op i en wok eller pande på høj varme. Mens panden varmer op, skærer du dit kød ud i små, helt tynde strimler.
 2. Bland 2 spsk. majsstivelse sammen med kødstrimlerne og sørg for, at de alle er grundigt dækkede. Lad dem stå, mens du hakker løg og hvidløg fint og blander sammen med revet ingefær i en anden skål.
 3. Når olien er varm, smider du halvdelen af kødet i olien og steger dem sprøde og mærke i et par minutter - tag dem op med en hulske og lad dem dryppe af på en tallerken med køkkenrulle. Steg andet hold kød.
 4. Når kødet er stegt, kasseres al olien på nær en spiseskefuld - smid løg, hvidløg og ingefær i olien og svits det et par minutter - tilsæt herefter dine chilier skåret i tynde ringe. Mens det svitser, blander du soya, honning, eddike og 1,5 tsk. majsstivelse. Hæld 1 deciliter vand i blandingen og rør det grundigt sammen.
 5. Hæld marinaden over wokken og lad det koge op, så det tykner og bliver cremet - tilsæt eventuelt mere vand, hvis det bliver meget tykt. Når det har en konsistens som tapetklister, smager du til med salt og peber og eventuelt mere sukker eller syre.
 6. Hæld de sprøde kødstrimler tilbage på panden, sluk for varmen og vend dem blot lige sammen med saucen, så det hele er coatet - serveres på toppen af hvide ris med det samme!
Del

Seneste nyt