Aftensmad

Dandan Noodles

Smagfuld og stærk kinesisk nudel-opskrift.

Dandan Noodles
Rasmus Krarup Jensen
Af Rasmus Krarup Jensen 4. januar 2022

Hvis du leder efter en opskrift på en god, varmende og stærk nudelret, som er utrolig potent i smagen?

Så går du aldrig galt i byen med Dandan Noodles.

Dandan Noodles er en kinesisk opskrift på nudler med svinekød og chiliolie-sauce – og den smager fantastisk!

Den er faktisk utrolig nem at lave, men kræver bare lige, at man sammensætter nogle forskellige processer, før man har det endelige måltid.

Ideen med opskriften går ud på, at man laver sin egen chiliolie – og her kan du selv justere, hvor stærk den skal være – men i autentisk kinesisk kogekunst?

Så skal den gerne have lidt stikflammer på smagen!

Det får den i den autentiske opskrift fra røde chiliflager og sichuan-peberkorn – den sidstnævnte kan være svær at skaffe, så man kan til nøds nøjes med peberkorn eller undlade det.

Det bliver aldrig den samme parfumerede, citrus-pebrede smag, men det smager stadigvæk fantastisk!

Chiliolien bliver så kombineret med en sauce på soya, sesampasta og hvidløg.

Kødet steges med hoisin-sauce og samles til sidst i en skål med nudler.

Det er helt genialt – herunder får du min opskrift på klassikeren!

Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.

Opskrift

Arbejdstid 5 min
Ventetid 10 min
Tilberedningstid 10 min
Antal 2 pers.

Ingredienser

Chiliflager, røde 1 spsk.
Sichuan-peberkorn (el. almindelige peberkorn, kan undlades) 1 tsk
Kanelstang 0.50 stk
Stjerneanis 2 stk
Smagsneutral olie 1 dl
Svinefars 250 gram
Soyasauce 1.50 spsk.
hoisin-sauce 2 spsk.
Riseddike (e. almindelig eddike) 1 spsk.
Tahin (sesampasta) 1 tsk
Hvidløg, revet 1 tsk
Soyasauce 2 spsk.
Æg-nudler 150 gram
Forårsløg 2 stk

Fremgangsmåde